Fonds Gehandicaptensport en Premier League Darts verlengen hun samenwerking op het gebied van para-darts

woensdag 27 maart 2019

Op woensdag 27 en donderdag 28 maart vindt de Premier League Darts plaats in Ahoy Rotterdam. De absolute top van het internationale darten is hier aanwezig. De internationale dartsorganisatie PDC verlengt de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport voor deze edities van de Premier League. De exposurerechten voor beide avonden schenkt de organisatie aan de gehandicaptensport. Samen met de topspelers uit het darten vragen ze aandacht voor de gehandicaptensport en het para-darts in het bijzonder.

De dartsport voor mensen met een handicap is in de afgelopen jaren in Nederland flink gegroeid. De sport is zowel toegankelijk voor mensen met een lichamelijke als een verstandelijke handicap. Om meer mensen met een handicap de gelegenheid te bieden om te starten met sporten en para-darts, zal Fonds Gehandicaptensport para-darts in Nederland verder ondersteunen. Verenigingen zijn in de gelegenheid om bij het Fonds een start- of stimuleringssubsidie aan te vragen.

Per verkocht ticket voor de tweede speeldag op donderdag 28 maart gaat er € 1,- naar Fonds Gehandicaptensport. Dit mooie bedrag zal samen met de opbrengst van diverse winacties en collectes worden geïnvesteerd in subsidies voor het gehandicaptensportaanbod bij lokale sport – en ook dartverenigingen.

“Wij zijn bijzonder vereerd dat de PDC voor het tweede jaar op rij aandacht vraagt voor para-darts tijdens de Premier League Darts in Rotterdam”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Fantastisch om in een uitverkocht Ahoy, twee avonden achter elkaar, bekendheid te geven aan de gehandicaptensport en samen met de dartliefhebbers para-darts voor mensen met een handicap te ondersteunen.”