Edwin de Wolf over zijn online collectebus

donderdag 2 april 2020

Edwin de Wolf behaalde als wielrenner met één been meerdere medailles op de Invictus Games. Omdat sport voor hem na zijn ongeluk als militair heel veel heeft betekend, doet hij deze week graag iets terug voor iedereen die niet de mogelijkheid heeft te sporten. Edwin zet zich duidelijk de hele week in. “Het is geen klein groepje waar we ons voor inzetten en daar is heel veel geld voor nodig.”

Edwin heeft vorige week al een digitale collectebus aangemaakt omdat hij het erg belangrijk vindt om geld in te zamelen voor de gehandicaptensport. Mensen die zelf geen beperking hebben, weet hij ook te overtuigen van dit belang. “Als je van sporten houdt en jij verstuikt je enkel dan kun je een paar weken niet sporten. Moet je dan eens kijken hoe je je dan voelt. Maar wat als je iets chronisch hebt waardoor je de rest van je leven met een handicap zit. Dan heb je hetzelfde gevoel dat je je energie kwijt moet en je kop leeg wil maken.” Voor mensen met een beperking komen veel eerder tegen allerlei drempels aan, weet hij. “Sport kan dan niet omdat de financiële middelen ontbreken of het wordt niet aangeboden door een vereniging.”

Hele netwerk
Zijn digitale collectebus heeft Edwin gelijk op zijn social kanalen gedeeld en in zijn complete netwerk uitgezet. “Als je kijkt wat er al binnenkomt vond ik dat op de eerste dag al best veel geld. Je moet normaal gesproken heel wat deuren langs om 400 euro op te halen.” Behalve de digitale collectebus deelt Edwin ook de link naar de Tikkie van een euro. “Die post ik elke dag met een nieuw stukje tekst erbij waarbij ik blijf refereren aan die 1,7 miljoen mensen met een beperking die net als iedereen willen blijven sporten, zeker nu het mooi weer is.”

Blijven herhalen
Volgens Edwin moet je nu gebruikmaken van de kracht van herhaling. “Het is deze week de officiële collecteweek van Fonds Gehandicaptensport, dus ik ben wel van plan om mijn netwerk de hele week te blijven aanspreken." Hij krijgt ook veel positieve reacties op de actie. “Vooral op het briljante van de Tikkie. Dat is toch iets wat je regelmatig gebruikt.”

Open ook je eigen online collectebus
Zelf deelt hij zijn actie dus elke dag met een nieuw verhaal erbij. Hij hoopt dat iedereen zijn voorbeeld volgt en ook een online collectebus aanmaakt. Tegenover die uitdaging zet hij gelijk een beloning: “Degene die het meest binnenhaalt, krijgt mijn boek ‘Kampioen op één been’ opgestuurd!”

Wil je nou ook net als Edwin je eigen online collectebus en kans maken op zijn boek? Klik dan op de onderstaande button en support de sporters met een handicap. Het kost je maar een minuutje.

Kans maken op het boek van Edwin de Wolf? Sluit dan de beschrijving van je collectebus af met #KampioenOpEenBeen.