Handige links

De Ronde van Utrecht, een geslaagde dag!

maandag 5 augustus 2019

Op zondag 23 juni 2019 heeft de eerste editie van de Ronde van Utrecht plaatsgevonden. Een zonovergoten evenement waar wij met veel plezier op terug kijken. De vele positieve reacties van toeschouwers en deelnemers maken dat wij van een geslaagde dag kunnen spreken!

De Ronde van Utrecht bestond uit drie onderdelen: wielerwedstrijden, een toertocht en een wielerfestival.

Wielerwedstrijden
De wielerwedstrijden werden georganiseerd op een stratencircuit rondom de Maliebaan, Maliesingel en de Nachtegaalstraat in de binnenstad van Utrecht. De wedstrijden werden in verschillende klassen verreden. Voor de jongste deelnemers was er een dikkebandenrace (7 tot 12 jaar). Daarna volgen de sportklasse, funklasse, amateurs, vrouwen, studenten (mannen en vrouwen) en handbikers (mannen en vrouwen). In totaal hebben er 250 wedstrijdrenners meegereden.

Toertocht
De toertocht kende een variant van 35km en van 105km. De langste route voert langs de rand van de stad Utrecht, waar bij wijze van spreken de Domtoren steeds zichtbaar was. Onderweg was er een verzorgingsplaats waar water en versnaperingen werden bijgevuld. Een totaal van 280 deelnemers hebben meegedaan aan de toertocht, waarvan het merendeel heeft gekozen voor de 105km.

Wielerfestival
Rondom het Malieblad was een kleinschalig festivalterrein, waar zowel toeschouwers als de deelnemers van de verschillende activiteiten konden samenkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de allerkleinsten was een springkussen aanwezig. Daarnaast kon er door middel van een testbaan kennisgemaakt worden met de BMX sport. Hierdoor werd de bekendheid met de verschillende disciplines van de wielersport op een laagdrempelige wijze vergroot.