Martin magnemyr n Gt71k Rw U Ow unsplash

De Pieter Ride

donderdag 6 oktober 2022

Het Pieterpad

Het Pieterpad is de meest befaamde wandelroute van Nederland. Nu niet alleen te voet, maar ook op de fiets een heus spektakel. Maak kennis met de eerste editie van de Pieter Ride. In vier dagen zullen wielrenners een afstand van ruim 600 kilometer afleggen. Tijdens deze inspannende tocht zetten deelnemers zich in voor sporters met een beperking.

De Pieter Ride zal plaatsvinden van 6 tot en met 9 oktober 2022 en wordt georganiseerd door NL Tour Rides. De rit start in het Noorden bij Pieterburen en eindigt in Zuid-Limburg bij de Sint-Pietersberg. Dwars door de prachtige natuur van Oostelijk Nederland wordt er veelal gereden op de fietspaden langs het originele Pieterpad. Onderweg wordt er gezorgd voor begeleiding, verzorgingsposten en overnachtingen voor de renners.

Fonds Gehandicaptensport is als maatschappelijke partner betrokken bij de organisatie van dit evenement. De renners zetten zich in om een mooi bedrag op te halen en helpen zo mee om sporten voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.