De online collectebus van Frank tikt lekker door

woensdag 1 april 2020

Frank Pompen uit Zevenbergen collecteert voor het derde jaar voor Fonds Gehandicaptensport. Vorig jaar combineerde hij een ronde langs de deuren al met een actie op Facebook. Door het coronavirus kon hij nu alleen met die digitale collectebus rond gaan, maar dat doet hij met succes: “Nu gaat het wel heel erg hard!”

Toen Frank hoorde dat de collecteweek dit jaar wordt verplaatst van de straten naar de digitale snelweg, heeft hij meteen een digitale collectebus aangemaakt. “Na drie dagen zat ik al op 350 euro. Normaal met een fysieke collecte moet je wel een fiks aantal straten hebben om over de 100 euro te komen. Dus ik vond het wel rap gaan!”

Medemenselijkheid
Hij heeft dus al twee keer eerder met de collectebus door de straten van Zevenberg gelopen. Voor hem is er maar één reden om dat te doen: medemenselijkheid. “Ik vind sporten zowel mentaal als fysiek erg belangrijk. Ik merk dat als mijn emmertje overloopt dat ik echt een voordeel heb bij sport en daarnaast helpt het mij fysiek ook.” Dat hij overal kan gaan en staan waar hij wil om te sporten voelt hij daarom ook als een enorme vrijheid. “Dat is voor mensen met een beperking niet zo vanzelfsprekend. Voor hen kan het daadwerkelijk een beperking zijn om te gaan sporten. Daarom dacht ik: dat goede doel wil ik absoluut steunen omdat ik weet hoe belangrijk het is om te sporten. Dat gun ik iedereen.”

Het online collecteren bevalt Frank wel, zeker omdat zijn bus online al lekker rinkelt. Zijn posts op Facebook, LinkedIn en Instagram helpen daar enorm bij. “Op Instagram heb ik een foto gedeeld waarbij ik mensen vraag een persoonlijk bericht te sturen zodat ik ze een link kan sturen naar de collectebus. Als ze hebben gedoneerd bedank ik ze gelijk namens Fonds Gehandicaptensport.” De link naar zijn collectebus heeft hij ook in diverse appgroepjes gedeeld. “Ik ben zelf actief in het voetbal zelf dus ik heb de link ook gedeeld in de groepen van mijn teams. Daar hebben ze allemaal een bijdrage gedaan. Dat gaat zo toch veel sneller. Je bereik is veel groter op deze manier.”

Wil je ook net als Frank je eigen online collectebus? Klik dan op de onderstaande button en support alle sporters met een handicap. Het kost maar een minuutje van je tijd.