Handige links

De meest Hollandse fietsuitdaging in 2020 als Alternatieve & Virtuele editie

woensdag 5 augustus 2020

Elk jaar vindt in augustus de meest Hollandse fietsuitdaging, de IJsselmeer Challenge, plaats als charity ride voor Fonds Gehandicaptensport. Helaas is het dit jaar niet mogelijk de IJsselmeer Challenge in haar ‘normale’ vorm te organiseren. Daarom is ervoor gekozen een Alternatieve & een Virtuele editie te organiseren.

De IJsselmeer Challenge stond dit jaar gepland in augustus. Een unieke toertocht waarbij de inspanningen van de deelnemers er ook voor zorgen dat mensen met een beperking kunnen sporten. Vorig jaar werd er door de 1200 deelnemers ruim 70 duizend euro bij elkaar gefietst voor Fonds Gehandicaptensport. Om in dit voor iedereen moeilijke jaar de sporters met een handicap te blijven steunen is besloten om een Alternatieve en een Virtuele editie te organiseren.

Op zondag 13 september kan er deelgenomen worden aan de Alternatieve IJsselmeer Challenge, een toertocht van 180km om het Markermeer. Er zullen verschillende startplaatsen zijn waar opgestapt kan worden, zodat er maximaal 250 deelnemers per startplaats zijn. Was je nog niet ingeschreven voor de IJsselmeer Challenge 2020? Voor 15 euro kan je je inschrijven om alsnog mee te doen aan de Alternatieve IJsselmeer Challenge. Uiteraard verwachten wij dat alle deelnemers zich ook inspannen om geld op te halen voor de sporters met een handicap.

Virtuele editie
Voor wie toch het uitdagende ‘rondje IJsselmeer’ wilt afleggen is er in de maand september de mogelijkheid om deel te nemen aan een Virtuele editie. Met echt gereden kilometers kan er met een eigen route 350km worden afgelegd. Deelname aan de Virtuele IJsselmeer Challenge kost 12 euro. Na afloop ontvang je hiervoor een medaille en Finishers Certificaat opgestuurd.

Inschrijven voor beide edities kan via: www.ijsselmeerchallenge.nl

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.