De IJsselmeer Challenge een groot succes: bijna 900 deelnemers halen ruim € 40.000,- op voor de gehandicaptensport

zondag 19 augustus 2018

Tijdens de tweede editie van de IJsselmeer Challenge op zondag 19 augustus stonden bijna 900 fanatieke fietsers aan de start. De deelnemers reden de toertocht niet alleen voor henzelf maar ook voor een ander. Naast de fysieke inspanning op de fiets hebben de deelnemers gezamenlijk een bedrag van € 40.195,- opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport.

De IJsselmeer Challenge is één van de toertochten van NL Tour Rides, de organisator van verzorgde toertochten voor toerwielrenners. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge waren actief op vijf verschillende routes, variërend van 50 tot 300 kilometer. Fonds Gehandicaptensport was dit jaar wederom de maatschappelijke partner van NL Tour Rides.

Fietsen is in Nederland met de paplepel ingegoten. Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge hebben gezamenlijk een bedrag van € 40.195,- opgehaald voor de gehandicaptensport, met als doel dat iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis kan sporten. Doneren via www.ijsselmeerchallenge.nl is nog mogelijk tot 15 september.

“Wij zijn NL Tour Rides dankbaar voor de organisatie van een uitstekende toertocht”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Fantastisch om te zien dat vele fietsers aan de start stonden van de IJsselmeer Challenge en zich hebben ingezet voor de sporters met een handicap. Met de donaties gaan wij onder andere lokale sportverenigingen ondersteunen in het opstarten en uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een handicap.”