Conclusie Uniek Sporten debat: "Werk aan de winkel"

donderdag 4 maart 2021

Heb je het Uniek Sporten debat 2021 gemist op woensdag 3 maart. Luister deze hier dan nog eens terug. Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66) zijn het op veel punten in de politiek niet met elkaar eens, maar één ding hebben ze wel gemeen: ze willen alle vier dat sporten en bewegen voor mensen met een handicap toegankelijk wordt. Debatleider Frits Barend: "Sport heeft niks met links en rechts te maken, jullie zijn het volledig eens".

En toch is er nog veel werk aan de winkel. Frits Barend gaf al aan dat maar 4 van de 27 partijen meedoen in dit debat vandaag. Iedereen wil maatschappelijk betrokken zijn, maar ontbreken in de discussie over sporten met een beperking. "Alle andere partijen vegen hun ...... af met de gehandicaptensport”, aldus Barend. Exacte woorden van Frits? Luister nu dit debat terug via ALLsportsradio.

Uniek Sporten debat 2021

Lisa Westerveld (GroenLinks) op Twitter:

"Mooi gesprek met collega’s over gehandicaptensport. Er zijn genoeg verschillen, maar over één ding zijn we het eens: sporten en bewegen moét toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Werk aan de winkel dus in de komende periode!"

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.