Collecteren tijdens Corona is overwinnen van extra handicap

zaterdag 28 maart 2020

Komende zondag 29 maart gaat de collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport van start. Alleen dit keer wordt er gecollecteerd zonder onze collectanten langs de deur. Noodgedwongen. Om te redden wat er te redden valt. In anderhalve week tijd is Plan B ontwikkeld en tot leven gebracht in de vorm van een gedurfde, vernieuwende aanpak die komende zondag, 29 maart, klokslag 10:00 uur van start gaat. Met de medewerking van de hartverwarmende support van vele nationale sporthelden en bekende Nederlanders, Tikkie, zakelijke partners, bevriende relaties, vaste mediapartners, trouwe ambassadeurs en vele vrijwilligers kunnen we zondag starten met de nieuwe manier van collecteren. Eén team, één euro, één gezamenlijk doel.

Niets doen is geen optie
Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Niets doen is geen optie. Niet te lang stilstaan bij wat niet kan, maar juist wat wel kan. Zo staan sporters met een handicap in het leven, maar wij als fonds ook”. Als het fonds niets doet loopt het de ruim half miljoen euro mis die jaarlijks wordt opgehaald in de collecteweek. Dit bovenop de tekorten die al zijn ontstaan door de vele evenementen die dit voorjaar niet doorgaan en waar Fonds Gehandicaptensport als partner of goed doel aan verbonden is. Van de Invictus Games in Den Haag, Premier League Darts toernooi in Ahoy Rotterdam, benefietconcert door Waylon in de Johan Cruijff Arena tot de Als1team Challenge door Nederland en de Venloop in Venlo.

1,7 miljoen mensen met een handicap
Hierdoor wordt een groot gat geslagen in de begroting met directe impact op de bedragen die jaarlijks verstrekt worden aan sportverenigingen en hulpvragen voor sporters met een handicap. Nike Boor "Het zijn onwerkelijke tijden voor iedereen. Ook voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze kwetsbare groep is sporten en bewegen vaak heel belangrijk om fit en gezond te blijven. Om hiermee weg te blijven van het isolement dat sinds de toespraak tot het Nederlands volk vorige week van Koning Willem-Alexander doorgaat als het eenzaamheidsvirus"

De campagne. Tik ’n euro!
Omdat er niet langs de deur kunnen collecteren wordt er online gecollecteerd. Om zoveel mogelijk mensen te verleiden één euro te doneren. Tik ’n euro! is hierbij de oproep. Zo hopen we de schade beperkt te houden, maar ook learnings op te doen waar we in de toekomst baat bij hebben. Bekende en gewaardeerde sportpersoonlijkheden, met en zonder handicap, helpen ons hierbij. Zij maken allemaal de armbeweging die je als collectant maakt als je met een collectebus voor iemands deur staat. Een armbeweging die zonder collectebus in de hand ook door kan gaan voor ‘een boks’.

Sporthelden
Nationale sporthelden uit heden en verleden steken op deze wijze de sporter met een handicap de helpende hand toe. Een mooie ‘Oranje selectie’: Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Churandy Martina, Tess Wester, Laura Dijkema, Tim Coronel, Niek en Justin Kimmann, Lieke Klaver, Guus Hiddink, Erik ten Hag, Wilfred Genee, Ronald de Boer, Koen Weijland, Toine van Peperstraten, Bas Tietema, Marianne Timmer, John van den Brom, Jetze Plat, Chris Vos, Yvonne van Gennip, Barbara de Loor, Monique Kalkman, Jiske Griffioen, Fleur Jong, Kimberly Alkemade, Edwin de Wolf, Nelli Cooman, Carl Verheijen, Gertjan van der Linden, Rob Harmeling, Antje Monteiro, Lisa Bunschoten, Marcel Maijer, Sander Westerveld en Arnold VanderLyde. Allemaal doen ze een oproep om één euro te doneren via Tikkie of via tikeeneuro.nl.

Maak ook ‘een boks’, doe je mee?
U kunt eenvoudig meedoen door de Tikkie app te openen. Wilt u ook 'een boks' maken voor de sporters met een handicap, kijk dan op tikeeneuro.nl of ga voor meer informatie naar onze online toolkit.