Benefietdiner voor de Gehandicaptensport wederom een groot succes!

dinsdag 29 oktober 2019

Op dinsdagavond 29 oktober vond in de Johan Cruijff ArenA de 13e editie van het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het Benefietdiner was dit jaar ‘VictorioUS’. Een avond waarbij het euforische gevoel van onoverwinnelijkheid werd gevierd, de winnaars van de Uniek Sporttalent verkiezing werden gehuldigd en die feestelijk werd afgesloten met een optreden van Berget Lewis. Tijdens het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport is er een prachtig bedrag van € 439.000,- (netto) opgehaald voor de sporters met een handicap.

Het centrale thema van het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport was dit jaar ‘VictorioUS’. Veel mensen met een handicap denken dat sporten niet voor hen is weggelegd, maar als ze eenmaal de weg naar het sporten hebben gevonden dan is sporten een hoogtepunt. Of het nou top- of breedtesport is, deze sporters ‘overwinnen’ de handicap en zijn echte winnaars. Niet alleen het bewegen maar het daadwerkelijk meedoen en erbij horen is het ultieme gevoel van VictorioUS.

Na een mooie opening was het tijd voor de huldiging van de winnaars van de Uniek Sporttalent verkiezing. De winnaars van de drie categorieën (lichamelijke handicap, verstandelijke handicap en teams) werden door presentator Humberto Tan uitgenodigd op het podium. De avond werd na een succesvolle veiling afgesloten met een optreden van Berget Lewis.

“Ik heb genoten van een mooie avond in de Johan Cruijff ArenA”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Ik wil graag alle vrijwilligers, ambassadeurs en suppliers bedanken voor het mogelijk maken van het Benefietdiner. Samen met de 500 gasten hebben we een prachtig resultaat neergezet”.