Asito treedt toe als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport

dinsdag 19 februari 2019

Asito en Fonds Gehandicaptensport werken vanaf 1 januari 2019 samen om het rolstoelcurling verder te ontwikkelen. De curlingsport is in Nederland populairder dan ooit. Asito is als hoofdsponsor van de de Nederlandse Curling Bond sinds 2016 zeer nauw betrokken bij de popularisering van curling in Nederland.

Rolstoelcurling staat sinds 2006 op het programma van de Paralympische Winterspelen. In Nederland is sport nog klein. De samenwerking tussen Asito en Fonds Gehandicaptensport heeft als doel om rolstoelcurling beter zichtbaar en bereikbaar te maken. En wie weet zal Nederland in de toekomst met een rolstoelcurlingteam deelnemen aan de Paralympische Spelen!

“Voor de gehandicaptensport is Asito een geweldige nieuwe 1% FairShare® partner.”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Samen gaan wij de komende drie jaar rolstoelcurling verder op de kaart zetten in Nederland”.

Sander Haas, manager PR & Sponsoring van Asito is trots op het partnership: “Samen met de Nederlandse Curling Bond en sportmarketingbureau Triple Double hebben wij de ambitie om curling op een steenworp afstand van iedere Nederlander te brengen. En met iedere Nederlander bedoelen we ook écht iedere Nederlander. Asito gelooft in de kracht van een diverse en inclusieve samenleving en het is voor ons dan ook vanzelfsprekend om via het Fonds Gehandicaptensport ook rolstoelstoelcurling te stimuleren”.

Kennismaken met curling
Afgelopen zondag 17 februari vond het eerste gezamenlijke moment plaats tijdens de jaarlijkse KPN Schaatsvriendendag. De honderden deelnemers met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuigelijke handicap konden tijdens dit evenement kennismaken met de curlingsport. Onder leiding van ervaren trainers hadden de deelnemers de mogelijkheid om een curlingsteen te gooien.

Esther Prince – Manager Werving a.i. Fonds Gehandicaptensport (links) en Sander Haas – Manager PR & Sponsoring Asito (rechts)