Handige links

AQRT 2019 was een groot succes!

maandag 5 augustus 2019

Op 14, 15 en 16 juni is in de sporthallen Zuid voor de achtste keer het AQRT gehouden, een groot internationaal rolstoel rugby toernooi met een hoog aanzien in het internationale circuit. Ook dit jaar waren er 16 teams uit heel Europa en een team uit de Verenigde Staten aanwezig. Het toernooi werd voor het eerst over drie dagen gespeeld, waardoor iedereen meer kon genieten van het hoogstaande spelpeil. Ook droeg de komst van het Olympic hotel bij aan het grote succes. De ruim 110 atleten en begeleiders konden tussen de wedstrijden door ontspannen op de eigen kamers.

Een groot succes
Het toernooi werd in twee categorieën gespeeld: de A-League voor de topsport en de B-League voor de breedtesport. In de A-League werd de finale gespeeld tussen de London Wheelchair Rugby Club en de Red Lions uit Luxemburg. Deze spannende finalewedstrijd, die onbeslist leek te gaan eindigen, werd uiteindelijk met 53 - 50 gewonnen door het team uit London. Het eerste team van de Amsterdam Terminators werd in deze pool knap vijfde door in de strijd op de vijfde en zesde plaats het nationale team van Finland te verslaan.

In de B-League leverde de Amsterdam Terminators een fantastische prestatie door in de finale met 48 - 33 te winnen van de Prague Robots.

Het toernooi was dus een groot succes voor de Amsterdam Terminators!