ABN AMRO en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking

maandag 18 februari 2019

Voorafgaand aan de finale van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (WWTT) hebben ABN AMRO en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020. ABN AMRO is één van de founding partners van 1% FairShare®, een regeling waarbij het bedrijfsleven wordt gevraagd om minimaal 1% bovenop het totale sportsponsoringsbudget te investeren in de gehandicaptensport.

ABN AMRO is sinds 2007 als 1% FairShare® partner betrokken bij het Fonds en heeft op deze wijze al vele projecten voor de gehandicaptensport ondersteund. Vanuit de samenwerking is er oog voor zowel de top- als breedtesport. Een goed voorbeeld vanuit de samenwerking is de integratie van gehandicaptensport met de organisatie van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (WWTT) met toernooidirecteur Esther Vergeer. Daarnaast is er met onder andere het G-Hockeyplan en de verkiezing Uniek Sporttalent aandacht voor de breedtesport.

Ernst Boekhorst Hoofd Brand, Sponsoring & Foundation ABN AMRO: “ABN AMRO draagt Fonds Gehandicaptensport al een flink aantal jaren een warm hart toe. De bank gelooft in gelijke kansen voor elke sporter en dus ook voor het sporten met een beperking. Samen met de bijdragen van vele andere bedrijven maken we met de inspanningen van het Fonds het sporten met een beperking zichtbaar en toegankelijk.”

“Wij zijn trots dat wij de samenwerking met ABN AMRO mogen verlengen”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “In de afgelopen jaren hebben wij gezamenlijk waardevolle projecten voor de gehandicaptensport ondersteund. Geweldig dat wij dit ook in de komende twee jaar samen blijven doen.”

Nike Boor – directeur Fonds Gehandicaptensport (links) en Ernst Boekhorst – Hoofd Brand, Sponsoring & Foundation ABN AMRO (rechts)

Fotograaf: Hannie Verhoeven