Nu doneren
<- terug naar overzicht

De drie winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 zijn bekend!

Vanaf 1 oktober kon er gestemd worden op jouw favoriete sporttalent of sportteam voor de verkiezing 'Uniek Sporttalent 2017'. Na drie stemrondes bleven er negen halve finalisten over en met de drie wildcards van de jury startte de halve finale met 12 unieke deelnemers. Ieder met een bijzonder en inspirerend verhaal. Het was een spannende race maar uiteindelijk heeft de jury de beslissing gemaakt.

De winnaars van het Uniek Sporttalent 2017: 

Categorie 1 Verstandelijke en Meervoudige beperking: Eva Dobber (Golfsurfen);

Categorie 2 Teams: Team Charo en Djavi (Triathlon);

Categorie 3 Lichamelijke en Zintuiglijke beperking: Aksel Cijntje (Handbiken);

De drie winnaars werden thuis verrast door Esther Vergeer, Jiske Griffioen en Jetze Plat met het goede nieuws. Een cameraploeg volgde de winnaars de gehele dag en maakte indrukkende filmpjes van Aksel, Eva en Team Charo en Djavi. 

Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 hebben onze winnaars ook coaching/training op maat gewonnen, een geldbedrag van €750,- voor eigen sport-en/of spelmateriaal en €5000,- als stimuleringssubsidie. Deze subsidie kunnen de winnaars gebruiken voor de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging/stichting.

Door middel van het Uniek Sporttalent willen we de gehandicaptensport in Nederland onder de aandacht brengen. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

Op 28 November vindt het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in Nederland plaats in de Amsterdam Arena. De winnaars van het Uniek Sporttalent zijn uitgenodigd en worden op deze avond gehuldigd en geïnterviewd door Peter Heerschop en Viggo Waas. Op onze Facebookpagina zijn de filmpjes van de winnaars te zien!