Nu doneren
<- terug naar overzicht

Mulier Instituur en Fonds Gehandicaptensport gaan samenwerking aan

Het Mulier instituut en Fonds Gehandicaptensport zijn een samenwerking aangegaan om mensen met een handicap over de toegankelijkheid van sportaccommodaties te kunnen informeren. De door het Mulier Instituut ontwikkelde app ‘Sportdrempelvrij’ geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om sportaccommodaties op toegankelijkheid te beoordelen. Vanaf de Nationale Sportweek (9 t/m 17 sept.) zal de beoordelingsfunctie van Sportdrempelvrij integraal onderdeel uitmaken van Uniek Sporten.

Op de app en website van Uniek Sporten kunnen mensen met een handicap terecht voor ondersteuning bij het vinden en uitoefenen van hun sport. Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, werkt samen met sportconsulenten van gemeenten, WMO-loketten en sportservices door heel Nederland. Op deze wijze worden mensen met een handicap zowel offline als online ondersteund bij het vinden van hun sport.

Door de samenwerking wordt de beoordeling van een sportaccommodatie gekoppeld aan het sportaanbod, zo wordt het voor bezoekers van Uniek Sporten niet alleen direct inzichtelijk welk aanbod er is, maar ook hoe toegankelijk deze sportaccommodatie is voor zijn/haar handicap en of er (proef)lessen gevolgd kunnen worden. Naast de zoekfunctie komt er nu dus ook een beoordelingsfunctie zodat bezoekers elkaar kunnen helpen bij het vinden van een sport en elkaar kunnen informeren over het bezoeken van accommodaties.

Download hier het gehele persbericht voor meer informatie.