Nu doneren
<- terug naar overzicht

NK G-Tennis groot succes

"Laat maar komen", is het gevoel van het organisatiecomité van ATV De Hertenkamp na het NK Gehandicapten tennis, dat zondag voor de vierde keer plaatsvond. Het kampioenschap was een groot succes en als het aan de Asser tennisclub ligt, volgen er meer evenementen.

2,5 jaar aan voorbereidingen gingen er aan vooraf en dankzij de sponsoren Fonds Gehandicaptensport en de KNLTB, gefaciliteerd door de gemeente en de provincie werd deze dag een groot succes.

Circa 150 spelers, inclusief zogenaamde buddy's, speelden vanaf half tien 165 wedstrijden. De dag werd om 09:00 uur afgetrapt met een openingsceremonie en het Wilhelmus. De finales begonnen om half zes waarna om zes uur de prijsuitreiking volgde die gedaan werd door de afgevaardigden van de provincie en de gemeente Assen. Er werd gespeeld in poulevorm met wedstrijden van twintig minuten en een beslissend punt bij 40-40. Een gelijkspel was dus ook mogelijk. Na twintig minuten werd de gamestand genoteerd.

Het strakke schema was nodig om alles op een dag af te werken. Een grote meevaller was dat de weergoden het toernooi goed gezind waren waardoor we naast de 150 spelers ook  350 bezoekers mochten verwelkomen Waar regen werd gevreesd, bleef het de hele dag droog met zo nu en dan zelfs een stralende zon

Voor de Asser Tennisvereniging was het NK G-tennis een extra feestelijk evenement: de vereniging bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar. In het kader van dat jubileum had de club besloten om het NK G-tennis naar Assen te halen. "Omdat wij ook een grote groep G-tennissers hebben, 16. Die tennissen hier elke woensdag met veel plezier ondersteunt door een groep van 20 vrijwilligers.