Nu doneren
<- terug naar overzicht

Spectaculair Quad Rugby Tournament in Amsterdam

“Drop hem, Tank!”.  Een luide knal van metaal op metaal volgt, gevolgd door een fluitsignaal en gejuich. Op het veld ligt Jonathan Hivernat, Frans international en tweevoudig Paralympiër, steunend op handen en knieën na een goed geplaatste ‘hit’ van Resul ‘The Tank’ Karabulut van de Amsterdam Terminators Alpha. De met rode platen beschermde wielen van zijn rolstoel draaien nog in de rondte. Twee stafleden van zijn club, Stade Toulousain (de huidige kampioen van Frankrijk), lopen het veld op met een mat in de hand. De mat wordt onder zijn rolstoel geschoven om de vloer te beschermen, hij wordt op zijn rug gekanteld en in één soepele beweging wordt hij weer op vier wielen geflipt. Het balbezit is hij echter kwijt, want je mag de vloer niet aanraken als je de bal hebt.

Welkom bij rolstoelrugby.

Op het weekend van 10 en 11 juni vond de zevende editie van het Amsterdam Quad Rugby Tournament in de Sporthallen Zuid plaats. 125 atleten en 50 stafleden verdeeld over 16 teams uit 12 verschillende landen streden in 2 divisies om bragging rights van winnaar van de Magnificent Seven editie. Sinds 2004 wordt dit internationale clubtoernooi elke twee jaar georganiseerd. Over de jaren heen is dit toernooi uitgegroeid tot de op een na grootste in zijn soort.

Na een intensieve paar maanden blikken wij met volle tevredenheid terug op een geslaagd toerrnooi,. Dit alles was echter niet mogelijk geweest zonder de geweldige inzet van de ruim 60 vrijwilligers, de scheidsrechters die alle wedstrijden in goede banen leidden en onze sponsoren voor hun ondersteuning. Op naar 8e editie!

Fotograaf: Ilse Schaffers (IQ Foto&Art)