Nu doneren
<- terug naar overzicht

430 kinderen uit het speciaal onderwijs beleven een sportieve topdag!

430 kinderen uit speciaal onderwijs Groningen (10-14 jaar) vermaakten zich 16 juni jl. prima tijdens de Special Heroes Olympic Challenge Groningen. Het Willem-Alexander Sportcomplex en het ACLO Sportcentrum waren het decor van maar liefst 28 sporten op 32 plaatsen. Het sportevenement werd georganiseerd door Special Heroes, De Brug provincie Groningen en studenten van Instituut voor Sportstudies Hanzehogeschool Groningen met ondersteuning van het Alfa-college-college en het Drenthe College. Daarnaast waren er veel lokale sportverenigingen aanwezig met hun trainers.

Alle leerlingen kwamen rond 9.30 aan op de twee locaties waar de gezamenlijke opening plaatsvond. Daarna werden ze in kleine groepen verdeeld bij de verschillende keuze-sporten waarbij ze ook in contact kwamen met leerlingen van de andere scholen. Naast de reguliere sporten vielen vooral de “trend sporten” trickbikes, klimmen, golfen, schermen, longboarding en survival erg in de smaak bij de jonge helden. Rond 13 uur werd de Olympic Challenge afgesloten en gingen de leerlingen met een prachtige gouden “Olympische” medaille huiswaarts. De organisatie werd door leerlingen persoonlijk bedankt en deze gaven de organisatoren mee dat ze volgend jaar alsjeblieft weer zo’n geweldige dag mochten beleven.

Mede dankzij de bijdrage van Fonds Gehandicaptensport/Fonds Nuts Ohra is het mogelijk geweest dit mooie event te organiseren!