Nu doneren
<- terug naar overzicht

Rolstoelbadminton nu ook bij BC MeerShuttle!

In samenwerking met  Sportservice Haarlemmermeer en financieel mogelijk gemaakt door een startsubsidie van het Fonds Gehandicapten Sport heeft BC Meershuttle het initiatief genomen om een proef te starten met rolstoelbadminton voor Hoofddorp en omgeving. In de periode  maart/april hebben wekelijk zo’n  4 à 5 deelnemers met een lichamelijke beperking kennis gemaakt  de badmintonsport.  Vrijwilligers van BC MeerShuttle (ervaren trainers en begeleiders)  lieten de deelnemers kennismaken met  specifieke badmintonbegrippen als “drop”, “clear”, “smash”, korte en hoge services. Niet altijd even makkelijk, wel altijd leuk. De rollers konden zelf ervaren dat badminton ook voor hen meer is dan alleen een strandspelletje.

De laatste avond is de spelers de gelegenheid geboden om ook samen met valide spelers te spelen, mede ook om ze kennis te laten maken met de verening. Aan het einde van deze avond is, in het bijzijn van Sportservice Haarlemmermeer, de periode van 8 weken rolstoelbadminton geëvalueerd met als doel om dit volgend seizoen door te zetten. Hoewel 5 deelnemers in principe wat te weinig is om dit structureel op te tuigen (kosten- en continuïteitsoverwegingen spelen daarbij een rol) is, mede gezien het enthousiasme van de deelnemers, besloten om het gehele nieuwe seizoen rolstoelbadminton aan te bieden.  Wij vertrouwen erop dat door diverse promotieactiviteiten de komende maanden er nog wat liefhebbers enthousiast gemaakt kunnen worden en weten ons financieel gesteund door het Fonds gehandicaptensport.

De deelnemers worden volgend seizoen officieel lid van de vereniging en betalen een aangepaste contributie van € 75,- per jaar. Hiervoor spelen zij wekelijks 1,5 uur, krijgen zij training en begeleiding, kunnen zij deelnemen aan recreatieve toernooien en wordt, bij voldoende belangstelling, voor hen een aparte categorie clubkampioenschappen geïntroduceerd.  Integratie met valide spelers wordt, binnen de mogelijkheden van de vereniging, zo goed mogelijk bevorderd.

 

Speeldagen:      Elke woensdag van 19.00 – 20.30 uur

Seizoen:             Van 6 september  2017 t/m 25 april 2018

Locatie:              Sportzaal De Schulp, Zandbos 165, Hoofddorp

 

Geinteresseerd of vragen? Stuur een mail naar Sportservice Haarlemmermeer (Wout Werker, wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl) of BC MeerShuttle (Wim  Smeijers, voorzitter@bcmeershuttle.nl)