Nu doneren
<- terug naar overzicht

Samen sporten dankzij paragolfer

Stichting Golf Zonder Grenzen uit Asten (NB) is in 2016 gestart met het aanbieden van golf voor mensen met een handicap. Zij bieden gratis golfclinics aan via artsen, fysiotherapeuten en revalidatiecentra. Inmiddels is er begonnen met golflessen en zo’n 6 mensen met een handicap doen hier aan mee. Men kan tijdens deze lessen gebruik maken van de paragolfer.

Een mooi voorbeeld van wat het gebruik van een paragolfer voor iemand betekent is het verhaal van Lars (14) uit Asten.

Lars kan goed leren, hij zit in de 2e klas van het HAVO/VWO. Naar school gaan doet hij niet op de 'gewone' fiets, Lars is namelijk rolstoel gebonden. Daarom gaat hij elke dag op zijn handbike naar school. Dat Lars in een rolstoel zit beperkt hem niet in zijn dromen en ambities, hij heeft namelijk als doel om mee te doen aan de Olympische Spelen in de paragolfer. 

Het hele gezin van Lars golft en de paragolfer geeft hen de unieke mogelijkheid om samen een sport te bedrijven buiten in de natuur, quality time met elkaar is namelijk belangrijk. Voor Lars vraagt het fysiek niet al teveel inspanning doordat hij zich met de paragolfer kan verplaatsen en kan gaan staan. Hij leert incasseren, goede en slechte slagen vallen hem ook ten deel. Op deze manier komt Lars ook in contact met andere leden, iedereen kent hem en wil hem graag helpen. Golf speel je namelijk nooit alleen.