Nu doneren
<- terug naar overzicht

Special Olympics Team NL gehuldigd in Utrecht

Zaterdagmiddag zijn de sporters van Special Olympics Team NL officieel gehuldigd bij hoofdsponsor Rabobank in Utrecht. Team NL keerde een maand geleden terug met maar liefst 42 medailles van de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk, hét evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics World Games dat alle sporters van Team NL thuiskwamen met een medaille!

Ambassadeur Toine van Peperstraten had de regie in handen en nadat Het Toverbaltheater hun nieuwe voorstelling ‘Omwarmen’ hadden verzorgd, zongen zij het speciaal ingestudeerde Kampioenen lied voor Team NL. Dat was gelijk ook het teken voor Team NL om gehuldigd te worden!

Op het podium kreeg Team NL bloemen uitgereikt door o.a. de ambassadeur van Oostenrijk, Heidemaria Gürer. “De Nederlandse gezelligheid en de Oostenrijkse gemütlichkeit gaan goed samen. Oostenrijk vond het geweldig dat jullie er allemaal waren, heel graag auf wiedersehen.” Na één laatste groepsfoto kwam er een einde aan de feestelijke middag in Utrecht.

World Winter Games 2017

Van 18 t/m 24 maart namen in totaal 3.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 110 landen het tegen elkaar op tijdens de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. ’s Werelds grootste (winter)sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Team NL was in Oostenrijk met 25 sporters en 7 coaches in 4 takken van sport (langlaufen, shorttracken, skiën en snowboarden) actief. Zij keerden terug op 25 maart met maar liefst 15x goud, 18x zilver, 9x brons en nog vele vaantjes voor de vierde t/m achtste plaats. De sporters kwamen niet alleen thuis met de behaalde wereldprestaties, hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid zijn ook sterk verbeterd en zij hebben betere sociale vaardigheden gekregen.

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.