Nu doneren
<- terug naar overzicht

G-voetballers vlaggendrager bij Oranje

Tijdens de wedstrijd Nederland – Italië was er een belangrijke rol weggelegd voor jonge voetballiefhebbers met een beperking. Voor het eerst mochten zij samen met hun broertje of zusje de vlaggen dragen. Op deze manier willen de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING aandacht vragen bij amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Gisteren stonden 10 kinderen samen met hun broertjes of zusjes oog in oog met de Nederlandse voetbalinternationals. Dichter bij Oranje kun je bijna niet komen. Het was een extra spannende dag, omdat ze samen de eervolle taak hadden een vlag op het veld vast te houden tijdens de volksliederen. Goed concentreren hoort daar bij, maar vooral genieten van het moment. Het is immers een moment om nooit meer te vergeten. 

Clubs trots op hun vlaggendragers
De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING hebben de kinderen via de amateurverenigingen benaderd om vlaggendrager te worden. Vol enthousiasme is zijn ze het avontuur aangegaan. En wat is er mooier om zo’n moment te delen met je eigen broer(tje) of zus(je)? Niks, vinden ze ook bij amateurverenigingen. Iedereen is dan ook meer dan trots op de G-voetballers en de broertjes en zusjes dat ze hun taak zo goed hebben vervuld. In Nederland zijn er bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen onder de noemer G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Daarom mochten de voetballiefhebbertjes met een beperking bij deze wedstrijd de vlaggen dragen.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen 
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Ga naar knvb.nl/g-voetbal voor meer G-voetbal verhalen en het aanbod van clubs met G-voetbal. Fotografie: KNVB/ Soenar Chamid