Nu doneren
<- terug naar overzicht

Samen sporten tijdens G-Challenge in Utrecht

Op de zonovergoten 24 september vond het 8ste G-Challenge toernooi plaats. 220 voetballers namen deel aan het voetbalfeest dat plaatsvond tijdens de Nationale Sportweek. Tijdens deze feestelijke editie werden de deelnemers, van een van de grootste G-voetbaltoernooien van het land, nog eens extra in het zonnetje gezet.

Het toernooi begon traditiegetrouw met de enthousiaste opening en warming-up met een danseres van de dansschool Beatz. Aan het eind van de warming-up speelden de Roodneuzen het volkslied en was iedereen klaar voor de het toernooi. Benjamins, junioren en senioren streden een sportieve strijd om de felbegeerde G-Challenge beker die dit jaar werd gewonnen door VSC (senioren) en DVSU (junioren).

Samen Sporten, Samen leven
Het toernooi zorgt er voor dat vanuit verschillend sectoren wordt samengewerkt. Naast de vrijwilligers van de sportverenigingen begeleidden studenten van de sportacademie van MBO-Utrecht de senioren teams. Zij  horen achtergrond verhalen van deelnemers en doen ervaring op om mensen met een beperking te begeleiden. Naast regulier G-teams waren er ook teams bestaande uit spelers vanuit verschillende zorginstellingen.

Fonds Gehandicaptensport, Sport op Maat, Dirk Kuyt Foundation
Dankzij de bijdragen bovenstaande partners konden de deelnemers flink in het zonnetje worden gezet. Zo werd er een lunch verzorgd voor de deelnemers en was er voor elke deelnemer een aandenken aan de fantastische dag.