Nu doneren
<- terug naar overzicht

Neptunus-Schiebroek

Het weer geeft G-toernooi extra glans, Jan Boskamp reikt prijzen uit bij Neptunus-Schiebroek.

Men behoefde tijdens het grote traditionele G-toernooi op de accommodatie van Neptunus-Schiebroek in Rotterdam maar naar het gezicht van Jan Boskamp te kijken om een bevestiging te krijgen van de indruk hoe goed hij het naar zijn zin zat.

De bekende televisie-analist van het programma Voetbal Inside was al heel vroeg ’s morgens vanuit Brussel weggereden en had eerst incognito een poosje op de tribune de verrichtingen van de honderden enthousiaste G-spelers gadegeslagen. Maar toen de voetballers hem ontdekt hadden was er van anonimiteit geen sprake meer. De hele dag door heeft Jan Boskamp handtekeningen moeten uitdelen en bij vrijwel elke stap moest hij inhouden omdat toeschouwers en deelnemers met hem op de foto wilden. "Geweldig zo’n dag", sprak hij na afloop bij het uitreiken van de prijzen. ‘’Ik heb vandaag alleen maar blije gezichten gezien. Dat komt in het beroepsvoetbal bijna niet meer voor.’’ Het was de derde keer dat Neptunus-Schiebroek zijn beroemde G-toernooi organiseerde en opnieuw was dit mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van het Fonds Gehandicaptensport, Hyundai Nederland en de ruim honderd seniorleden van Neptunus-Schiebroek.

Om een indruk te geven: alle wedstrijden worden gearbitreerd door de selectiespelers in hun cluboutfit. ‘’Ik heb geen moment getwijfeld om hieraan mijn medewerking te geven’’, zei Boskamp. ‘’Van Johan Derksen had ik begrepen dat hij zich de keren ervoor buitengewoon geamuseerd had. Ik denk dat we in 2017 gewoon samen komen, want ik heb een fantastische dag gehad.’’ Er was behalve voetballen ook nu weer veel meer te doen tijdens het toernooi waaraan zo’n kleine driehonderd spelers deelnamen. Om te beginnen was er gezorgd dat de deelnemers aan eten niets te kort kwamen. Voor iedere deelnemers was er een lunchpakket. Ook voor de noodzakelijke vitaminen was gezorgd. Het B4-elftal van Neptunus-Schiebroek had voor een sinaasappelen kraam gezorgd. Verder was er een ijskraam en voor het eerst sinds de start van het G-toernooi was er nu ook een soccerpouleveld: een nieuwe rage. Dit dankzij de medewerking van de shirtsponsor van Neptunus-Schiebroek, wiens eigenaar niemand minder is dan Pim Blokland. Hij beloofde een uurtje te komen, maar bleef uiteindelijk de hele dag!