Nu doneren
<- terug naar overzicht

EHC

Een deel van het groter geheel

De competitie is achter de rug en ook het EHC G(enieten) toernooi heeft weer een geslaagde editie rijker. Dan resteert er nog maar één evenement voor deze voetbaljaargang en dat is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Niet omdat er prijzen te pakken zijn of dat iedereen dan weer op en top voorbereid is voor het volgende seizoen. Daar draait het allemaal niet om bij het EHC Genieten Kamp. Dit evenement staat volledig in het teken om als een grote familie heerlijk te genieten van drie gezellige dagen met de groep. Ouders, begeleiders en natuurlijk de spelers groeien in dat weekend nog meer naar elkaar en ook de nieuwelingen worden zonder moeite in de meute opgenomen.

Dit jaar werd dit bijzondere evenement georganiseerd op locatie de Venweide in Valkenswaard. Op vrijdag 24 juni rond 5 uur ’s middags arriveerden de gasten in een nieuwe omgeving, vol spanning van de geplande activiteiten. Een klein groepje van ouders en spelers was al eerder vertrokken voor de nodige voorbereidingen, zodat de grote meute gestroomlijnd ontvangen kon worden.
Zoals ieder jaar werden er een teamindeling gemaakt met ouders, begeleiders en spelers, waarmee de verschillende activiteiten gedaan werden. Voor de activiteiten konden punten worden verdiend om er een licht competitief element aan te geven. Na het overheerlijke avondeten mocht de EHC familie plaatsnemen in de grote zaal waar een heuse quizavond op het programma stond. Na uitleg van de quizmaster wachtten de teams in spanning af wat er van hun gevraagd zou worden. Hun kennis van film, sport, algemeen, muziek en EHC werd op de proef gesteld, maar vanwege de diversiteit binnen de teams lagen de scores zeer dicht bij elkaar. Het lachgehalte werd na de quiz verder opgekrikt door de teamspellen Wie Ben Ik, naar het bekende TV-programma, en het Moordspel, bekend van de Lama’s. De tranen liepen bij verschillende EHC’ers over de wangen bij het zien van de verschillende improvisaties. Daarmee was de eerste dag geslaagd en keek iedereen nieuwsgierig uit naar de zaterdag.

Na een late avond zat iedereen toch weer om 9 uur aan het ontbijt, dat weer prima verzorgd was. Hongerlijden was gewoonweg niet mogelijk op het EHC Genieten Kamp, zelfs niet voor de grote eters onder de deelnemers. Na het ontbijt werden de spellen voorbereid en konden de teams zich klaarmaken voor de fysieke beproevingen die hun te wachten stonden. Een groot luchtkussen stormbaan was de eerste van deze uitdagingen. Van ieder team moesten 6 personen het parcours afleggen en het team met de snelste tijd zou winnen. Met verbazing werd er toegekeken hoe snel sommige deelnemers over de stormbaan vlogen. Met hier en daar een glijpartij wist elk team een fraaie tijd neer te zetten. Daarnaast liet men ook teamspirit zien door een teamgenoot te helpen als deze wat meer moeite had met de obstakels.
Vervolgens begon de zoektocht naar de Robin Hood binnen de groep. Aan de achterkant van de accommodatie werd het boogschieten georganiseerd. Iedere deelnemer mocht 3 pijlen afvuren op het doel. Dit bleek voor velen toch een lastige klus, waar anderen zich van hun scherpste kant lieten zien. Helaas begon na dit evenement de zon achter de wolken te verdwijnen en besloot men aan met de groep aan de lunch te beginnen. Genietend van een stuk vlaai zag men de weergoden de Venweide overgieten met regen. De overige spellen konden daardoor niet doorgaan, maar de accommodatie bood genoeg andere activiteiten om iedereen bezig te houden. Met tafeltennis, tafelvoetbal en sjoelen amuseerden de deelnemers zich prima. Daarnaast kon er ook nog op de Playstation Guitar Hero of Singstar gespeeld worden tot de EK wedstrijden van start gingen. Een voetbalkamp zonder EK was natuurlijk niet compleet. Tussen de wedstrijden door werd de barbecue aangestoken en kon men met het bord op schoot naar de elftallen in Frankrijk kijken. Na de laatste wedstrijd en met de lange avond van de dag ervoor nog in het systeem trokken veel spelers zich al op tijd terug naar het slaapvertrek. Zondag was er immers ook nog genoeg te doen.

Het geplande mini-voetbaltoernooi voor de zondag was door drassige ondergrond in het water gevallen. In plaats daarvan improviseerde de organisatie met de overgebleven spellen, waardoor de ochtend en het begin van de middag genoeg activiteiten bood voor de groep. Met een frisbeekooi, wandschieten en een overgooiparcours konden de teams nog volop aan de bak om punten te verdienen voor het klassement. De spellen werden afgesloten met een voetbalvariant van jeu de boules. De vermoeidheid begon bij een deel van de groep nu wel langzaam toe te slaan na de activiteiten van de afgelopen dagen en richting het einde van het kamp werden de spullen al langzaam ingepakt. Voordat het zover was werd er nog een Djembé les gegeven in de grote zaal. Een deel van de groep nam hieraan deel terwijl de rest aandachtig toekeek en toehoorde hoe muzikaal onderlegd de groep was.

Nadat alles zover ingepakt en ingeladen was arriveerde de frietkar op het terrein van de accommodatie. Gedurende 2 uur kon iedereen naar gelieve friet en snacks eten, terwijl in de grote zaal nog naar een EK wedstrijd werd gekeken. Vermoeid en voldaan werd rond 5 uur de afsluiting van het kamp gedaan, waarbij iedereen bedankt werd en verschillende personen nog eens extra in het zonnetje werden gezet. Deze editie van het EHC Genieten Kamp had eens temeer weer duidelijk gemaakt dat het bij EHC één grote familie is en iedereen voelt zich dan ook een klein deel van het grotere geheel.