Nu doneren
<- terug naar overzicht

EHC

Het voetbalseizoen nadert de eindstreep en uitkijken naar het EK zit er voor ons Nederlanders dit keer niet in. Echter, niet getreurd, want er staat een geweldig evenement op het programma. Voor de 6e keer organiseert EHC/Heuts uit Hoensbroek een internationaal G-voetbal toernooi voor mindervalide voetballers. Het mindervalide voetbal is bij EHC al enkele jaren omgedoopt tot het G(enieten)-voetbal, want dat staat immers hoog in het vaandel op sportpark De Dem. Dit jaar zullen er maar liefst 29 teams, uit België, Duitsland en Nederland deelnemen aan dit evenement. Vanuit onder andere Amsterdam, Mechelen (BE) en Keulen (DE) reizen de teams af naar Hoensbroek voor een dag vol voetbalplezier.

Een dergelijk toernooi, met meer dan vierhonderd deelnemers, is natuurlijk niet mogelijk zonder hulp van buitenaf. Ouders, begeleiders en andere sympathisanten staan 's morgens vroeg al klaar om deze dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. De deelnemers worden de hele dag in de watten gelegd met Limburgse vlaai, een lunchpakket en nog een frietje als afsluiting. Dankzij de steun van diverse sponsoren is het toernooi bij EHC de laatste jaren uitgegroeid tot een ware happening.

Sinds dit jaar hebben KEMBIT, IT-bedrijf gevestigd in Wijnandsrade, en Vebego International, bedreven in facility services, publieke sector en gezondheidszorg,  de handen ineen geslagen om het toernooi te steunen. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dragen zij bij aan het verwezenlijken van een onvergetelijke ervaring voor deze mindervalide sporters.

Daarnaast leveren de collectefondsen Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten en de Dirk Kuijt Foundation een flinke bijdrage aan het realiseren van dit G(enieten)-toernooi.

Het draait uiteindelijk allemaal om de jongens en meiden op het veld. Taal, leeftijd en ook beperking spelen geen rol op deze dag. Het samen bezig zijn op het veld is het enige dat telt. Het G(enieten)-voetbal is dan ook niet alleen sportief, maar zeker ook sociaal een belangrijke pijler in het leven van de deelnemers.

Om te zien met welke beleving  voetbal echt gespeeld moet worden is het KEMBIT / Vebego G(enieten)-toernooi het ideale evenement. Voor de echte liefhebber zijn de poorten van sportpark De Dem in Hoensbroek op 22 mei 2016 vanaf 10.00 uur geopend. Tot dan!