Nu doneren
<- terug naar overzicht

Helmond Sport

Ruim 100 deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking verzamelden zich bij Mulo om twee dagen lang fanatiek te voetballen. Iedere deelnemer ontving namens Helmond Sport een tenue (shirt, broek, sokken) en een bal. Deze mochten ze na afloop van het weekend mee naar huis nemen. Op zaterdagochtend werden spelonderdelen doorlopen waar vooral het samen bezig zijn centraal stond. Iedereen was fanatiek bezig en genoot zichtbaar van de verschillende onderdelen. Daarna kwam de selectie van Helmond Sport een clinic geven voor alle deelnemers. Onder leiding van trainer Mario Verlijsdonk kregen de deelnemers training van o.a. Wouter van der Steen, Roel van de Sande, Sam Strijbosch en Gyrano Kerk. Na afloop werden de handtekening van de spelers verzameld.

Zondagochtend stond iedereen weer enthousiast klaar voor de tweede dag met de voorronde van de penalty bokaal. Iedere deelnemer mocht proberen een penalty te scoren bij keeper Lucas Engels. Uiteindelijk kwalificeerden de drie beste per team zich voor de finale. Aansluitend werden alle deelnemers en ouders verwacht in het Stadion. De deelnemers mochten hier een aantal wedstrijdjes spelen tegen elkaar.

Het programma in het stadion werd afgesloten met de finale van het penalty schieten. Het was uiteindelijk een fantastisch weekend waarbij iedereen met een grote glimlach naar huis ging!