Nu doneren
<- terug naar overzicht

WK Hansa

Naam organisatie: Stichting Unlimited Sailing Events
Project: WK Hansa 2016
Lokatie: Regatta Center Medemblik
Datum: 3 t/m 9 juni 2016
 

Verslag van de organisatie:

Medemblik, 9-6-2016 - De 2016 Hansa Worlds is aan het einde gekomen van een fantastische week zeilen. Het weer was perfect met een goede wind, veel zon en geen regen. Hoewel een aantal zeilers soms wat moeite hadden met de korte golven door de noord-oosterlijke wind de hele week, zijn alle wedstrijden volgens planning gevaren.

Met twee toeschouwerboten, een Hagenees en de Wepro boot, een ‘klompkesilen’ evenement, midweek barbecue en Abel Tasman kwam zelfs langs tijdens de opening ceremonie. De organisatie kijkt terug op een prachtige week zeilen. Met al deze nieuwe kampioenen is een geweldig evenement neergezet in Medmeblik. De organisatie bedankt alle zeilers, maar vooral ook de supporters en helpers om de zeilers te ondersteunen gedurende de week. De week kon ook niet georganiseerd worden zonder een aantal grote sponsoren zoals Fonds Gehandicaptensport en Johanna Kinderfonds. Beide organisaties willen kinderen en beperkten aan het sporten helpen. Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport: “Het is mooi om te zien dat er zo’n grote vloot op het water is.” Niet alleen deze twee organisaties hebben geholpen, zonder de International Hansa Class Organisation, Sailability, UB Sails, Kuiper Verzekeringen was dit evenement niet mogelijk geweest.

Op naar Japan 
De organisatie kijkt zo terug op een fantastische week met veel blije zeilers. Een nieuwe award is geintroduceerd ter ere van Chris Mitchell, in 2018 is hij zeker van plan deze opnieuw uit te reiken in Hiroshima, Japan, tijdens de volgende Wereldkampioenschappen. Japan is het volgende gastland voor de Hansa Worlds, zij kijken alvast uit naar de komst van de zeilers in 2018.