Nu doneren
<- terug naar overzicht

Stichting de Brug Regio Noord

Naam organisatie: Stichting de Brug Regio Noord
Project: zwemwedstrijden
Lokatie: Zwembad de Parel, Groningen
Datum: 19 maart 2016
Doel en resultaat: Op 19 maart jl. organiseerde de Brug Noord Groningen een zwemwedstrijd voor zwemmers met een verstandelijke handicap. Ruim 100 zwemmers hebben genoten van een sportieve dag. Deze dag heeft plaats kunnen vinden dankzij een bijdrage van onze 1% Fairshare partner Noordlease te Groningen.

Verslag van de vereniging:
Onder het motto “normaal waar het kan en speciaal waar het moet” organiseert Stichting De Brug sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Regio Westerkwartier heeft op zaterdag 19 maart een zwemwedstrijd georganiseerd samen met De Brug regio Noord Groningen. Er verschenen 108  zwemmers aan de start en het was een vlotte en heel gezellige wedstrijd.Dankzij de financiële ondersteuning van het Fonds  Gehandicaptensport/ Noordlease konden de regio’s van De Brug deze wedstrijd organiseren. Ook is er veel waardering voor de vrijwilligers en de juryleden die zich belangeloos een hele middag voor de zwemmers hebben ingezet. De zwemmers uit het Westerkwartier hebben het prima gedaan, ze gingen naar huis met 9 medailles.
Heleen de With en Marieke Graver waren zeer succesvol met  goud op de 25mrug-, school- en vrije slag! Klaas Anne Monsma ging ook met 2 medailles naar huis, goud op de 25m vrije slag en een mooie zilveren medaille op de 25m rugslag. Jitze Hoekstra won een bronzen medaille op de 25m vrije slag. Annewil van Eerden pakte net naast het eremetaal maar behaalde 3 keer een 4e plaats.