Nu doneren
<- terug naar overzicht

TTV Alexandria '66

Naam organisatie: TTV Alexandria '66
Project: aanschaf sportrolstoelen
Lokatie: Rotterdam
Datum: Januari 2016
Doel en resultaat: Tafeltennisvereniging Alexandria66 uit Rotterdam heeft namens Fonds Gehandicaptensport en de Johan Cruyff Foundation 2 sportrolstoelen gekregen. Zij gaan deze inzetten om bestaande en nieuwe leden de mogelijkheid te bieden om via 'TafeltennisPlus' kennis te laten maken met de (aangepaste) tafeltennissport. 

Verslag van de vereniging:
De trainingsgroep Tafeltennisplus voor mensen met een lichamelijke beperking is groeiende. In deze groep spelen mensen zowel staand als in een rolstoel achter de tafel. Voor sommige leden of aspirant-leden is het zoeken naar de juiste houding en mogelijkheden om tafeltennis goed te kunnen spelen en vol te houden.Een sportrolstoel om uit te proberen kan dan een uitkomst zijn. Op advies van RotterdamSportSupport / SportOpMaat heeft Alexandria een subsidie ingediend bij het Johan Cruijff Foundation...

De subsidie is toegewezen en samen met Fonds Gehandicaptensport heeft onze club 2 sportrolstoelen gekregen!
Op donderdag  5 februari hebben de leverancier samen met vertegenwoordigers van Johan Cruijff foundation en Fonds Gehandicaptensport de sportrolstoelen gebracht. Namens de sportpluscommissie hebben Mandy en Saskia deze in ontvangst genomen. De rolstoelen konden direct uitgeprobeerd worden door 2 leden, die van plan zijn om zelf een sportrolstoel aan te schaffen.
Op deze manier kunnen zij zien of dit een geschikt hulpmiddel is om te tafeltennissen. Deze rolstoelen zijn geschikt voor kinderen en (jong)volwassenen, er zijn namelijk 2 verschillende maten (zitbreedte).
Als vereniging zijn wij heel blij met deze extra mogelijkheid om aangepast tafeltennis aan te bieden!