Nu doneren
<- terug naar overzicht

AV Sprint

Naam organisatie: AV Sprint 
Project: KIDS dag
Lokatie: Breda
Datum: 9 oktober 2015

Doel en resultaat:
Bij AV Sprint kan je met een lichamelijke of verstandelijke beperking op diverse niveaus sportief bezig zijn met de atletieksport. De vereniging beschikt hiervoor over aangepast materiaal, zoals speciale atletiekrolstoelen. Blinden en slechtzienden hebben geen problemen op de drempelvrije en goed verlichte atletiekbaan. Bovendien begeleiden speciaal opgeleide trainers je tijdens het sporten. 
AV SPRINT biedt sinds 1983 mogelijkheden tot aangepast sporten. Wij vinden dat de normaalste zaak van de wereld. Atleten met en zonder beperking sporten dan ook naast elkaar en als het mogelijk is, ook met elkaar. Meedoen aan SPRINTevenementen en/of -wedstrijden is bijna altijd mogelijk. Tijdens de KIDS dag hebben circa 290  kinderen met een handicap kunnen profiteren van het mooie evenement. 

 

Verslag van de vereniging:
Op 9 oktober j.l. heeft bij AV Sprint de Special KIDS dag plaats gevonden. Dit jaar met een record aantal deelnemers van 290 kinderen met een beperking en 98 kinderen zonder beperking. Tijdens deze dag hebben zij kennis kunnen maken met elkaar en natuurlijk met allerlei verschillende sporten. Het doel van deze dag was enerzijds kinderen met en zonder beperking met elkaar in contact brengen en anderzijds kennis maken met de diverse sportmogelijkheden in de regio van Breda.  Alle kinderen werden verdeeld in 38 groepjes en gingen in een soort van circuit langs alle activiteiten. Zo hebben ze deelgenomen aan honkbal, atletiek, voetbal, handbal, volleybal, basketbal, hockey, tennis en vele andere sporten.Op het einde van de dag heeft iedereen deelgenomen aan de afsluitende 400m op de baan en kregen alle kinderen een diploma en overzicht van de betrokken sportverenigingen mee naar huis. Het was dankzij de steun van Fonds Gehandicaptensport weer een zeer geslaagde dag!