Nu doneren
<- terug naar overzicht

De Liemers

Naam: Stichting Spel-Sportinstuif de Liemers
Project: zaalvoetbaltoernooi
Lokatie: Didam
Datum: 12 september 2015

Doel en resultaat:
Het doel van de stichting is het organiseren en aanbieden van sport en spel voor mensen met een verstandelijke handicap. Wekelijk sporten er zo'n 50 mensen met een handicap bij de Liemers en men heeft totaal 150 leden met een handicap. Een van de doelstellingen is het organiseren van het Euregionaal Liemers Zaatvoelbaltoernooi. Dit jaar vond dit evenement voor de 25e maal plaats. Leuk te vermelden is dat deze stichting al 35 jaar voor Fonds Gehandicaptensport collecteert!

Op 12 september organiseerde Stichting spel-en sportinstuif Gehandicapten de Liemers een zaalvoetbaltoernooi  voor voetballers met een verstandelijke handicap.
Ruim 100 voetballers met een handicap hebben hieraan meegedaan. De deelnemende verenigingen waren: Liemers 1 en 2, Rees 1 en 2, Spindo, de Ziep en Vitree. Vitree was aanwezig met een dames en herenteam. De aftrap werd dit keer gedaan door oud wethouder J. Rasing, hij deed 25 jaar geleden ook de aftrap, een mooi symbool dat hij dit ook wilde doen tijdens dit jubileum.   Uiteindelijk is het toernooi gewonnen door Rees 1. Toen de prijzen eenmaal waren uitgereikt en het bedankwoordje was afgelopen, gingen alle deelnemers met een tevreden gevoel naar huis. Ter ere van het jubileum kreeg elke speler nog een bal mee naar huis, geen één verliezer dus! Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Fonds Gehandicaptensport. Namens alle spelers van de Liemers dank daarvoor!