Nu doneren
<- terug naar overzicht

VSU Utrecht

Naam organisatie: Vereniging Sport Utrecht (VSU)
Project: G-Challenge
Lokatie: Utrecht
Datum: 17 oktober 2015

Doel en resultaat:
VSU treedt op als belangenbehartiger opkomen voor de wensen en behoeften van sportverenigingen. Het stimuleren van sport  voor mensen met een handicap is een van de doelstellingen. In 2009 werd het eerste G-Challenge toernooi georganiseerd en deden er zo'n 100 g-voetballers uit Utrecht en omgeving mee. Er wordt nauw samengewerkt met FC Utrecht. Voor de deelnemers, die voornamlijk uit Utrecht komen, is de komst van enkele spelers van FC Utrecht het hoogtepunt van het project.

Verslag van de vereniging:
Afgelopen zaterdag is WIK uit Den Haag in Utrecht de winnaar van het G-Challenge toernooi geworden bij de junioren. Bij de senioren was het Utrechtse VSC de winnaar. De teams streden op het sportcomplex Zuilen aan de Burgemeester Norbruislaan om de felbegeerde G-Challenge Cup. Ondanks dat het weer wat minder was, was het een groot voetbalfeest. Dit kwam o.a. door de enthousiaste aanwezigheid van Jean-Paul de Jong en de boerenkapel. Het toernooi werd georganiseerd door de VSU (vereniging Sport Utrecht) samen de clubs VSC, Desto en DVS/ Forza Friends. De velden van het complex waren gevuld met ruim 240 g-voetballers en ook in de zaal werd er gevoetbald door de allerkleinsten, de Benjamins.

Dat het toernooi alweer voor de 7de keer plaatsvindt is te danken alle partijen die meewerkten aan het toernooi. Naast de verenigingen zijn dit de partners als MBO Utrecht, Stichting Bladt Charity, Kuyt Foundation en het Fonds Gehandicaptensport. De studenten van het MBO Utrecht begeleiden de deelnemers tijdens het toernooi. Fonds Gehandicaptensport en de Dirk Kuyt Foundation dragen financieel bij om het toernooi mogelijk te maken.