Nu doneren
<- terug naar overzicht

Stichting Super G

Naam organisatie: Stichting Super-G
Project: Super-G
Lokatie: Den Bosch en Rosmalen
Datum: 31 mei 2015

Doel en resultaat:
Het doel van deze stichting is het organiseren van activiteiten en evenementen voor mensen met een beperking op sportgebeid, zodat hun leven een brede maatschappelijke verankering krijgt. Super-G is voor het eerst in 2013 georganiseerd, in navolging van de in 2012 georganiseerde Special Olympics Nationale Spelen in Den Bosch. Een aantal vrijwilligers hebben dit succes willen voortzetten voor mensen met een verstandelijke handicap, en hebben Stcihting Super G opgericht. Sinds die tijd berekeiken ze ruim 300 sporters.

Verslag van de stichting:

De derde editie van het jaarlijkse Super-G sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking is opnieuw zeer succesvol verlopen. Op zondag 31 mei waren ruim 350 deelnemers (sporters en coaches / begeleiders) uit diverse delen van het land te vinden in 's-Hertogenbosch en Rosmalen. Voetbal, tennis, basketbal, badminton, paardrijden en wielrennen waren de toernooisporten die dit jaar centraal stonden.
Het doel van het evenement was om mensen kennis te laten maken met verschillende sporten. De sportkennismaking, een vast onderdeel van het Super-G evenement, bood iedereen de kans om kennis te maken met andere sporten. Dit jaar was er aandacht voor: handboogschieten, hockey, fitkids, volleybal, atletiek en voetbal. De dag werd gezamenlijk afgesloten in Rosmalen met een prestatieloop van 1 km, onder luid applaus van publiek op de tribune. Aansluitend werden de prijzen op het hoofdveld uitgereikt door wethouder Jos van Son en enkele ambassadeurs en sportambassadeurs van Super-G.

Ondanks het wat regenachtige weer kijkt de organisatie terug op een fantastisch evenement met een goede opkomst, enthousiaste sporters en een geweldige sfeer. De ruim 200 vrijwilligers die zicht inzetten op de vier locaties hebben daar in bijzondere mate aan bijgedragen. Diverse media hebben aandacht besteed aan het Super-G evenement.