Nu doneren
<- terug naar overzicht

Almeerse Schaatsvereniging

Naam organisatie: Almeerse Schaatsvereniging
Project: g-inline skate evenement
Lokatie: Almere
Datum: 20 juni 2015

Doel en resultaat:
De vereniging heeft aks doel te beoefenen en het bevorden van de schaats-en inline-skate sport in al zijn verschijningsvormen. Aangezien inline skaten in 2015 niet op de kalender staat bij geen enkele Nationale Spelen van Special Olympics  en er behoefte is vanuit de doelgroep, heeft de stichting een inline skate evenement opgezet voor mensen met een verstandelijke handicap.

Verslag van de vereniging:
Verslag landelijke super COOL! G-wedstrijd inline-skaten op 20 juni in Almere

Zaterdag 20 juni werd door de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) op de skeelerbaan in Almere een nationale inline-skatewedstrijd voor mensen met een beperking georganiseerd. Er kwamen 29 deelnemers vanuit 6 verschillende verenigingen uit heel Nederland aan de start. Een aanzienlijk deel komt van de super COOL! Groep uit Almere.
De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Gehandicaptensport en RABObank Almere.

De grenzen zijn weer verlegd, persoonlijk records verbroken en nieuwe doelen gesteld. Elke deelnemer probeerde op zijn of haar eigen niveau het beste uit zichzelf te halen. Met verbeten koppen en vastberaden blikken  kwam men over de eindstreep. De deelnemers kon kiezen uit de 100 meter, 300 meter, 500 meter of 1000 meter. Elke sporter reed twee van deze afstanden twee keer. De eerste keer om een tijd neer te zetten in de divisioning zodat men na de pauze het tegen gelijkwaardige tegenstanders op kon nemen. De skeelerbaan van ASV is een echte wedstrijdbaan en de in de bocht oplopende baan was vooral voor degene die voor het eerst een wedstrijd reed een uitdaging. Iedereen ging met een mooi certificaat, een prachtige mediale en vol trots naar huis.