Nu doneren
<- terug naar overzicht

Badminton Duovereniging Veenendaal

Verslag van de vereniging:
NK Aangepast Badminton 2015
Veenendaal- Op 18 en 19 april 2015 was Sporthal De Vallei aan de Sportlaan 3 in Veenendaal het decor voor het NK Aangepast Badminton, voor mensen met een lichamelijke handicap. Een bijzonder evenement dat georganiseerd wordt door Badminton Duovereniging Veenendaal, samen met Badminton Nederland. In diverse categorieën strijden mensen met een lichamelijke beperking om de Nederlandse titels. Het was een waar spektakel met diverse leuke side-events!

‘Er ligt een been in de kleedkamer!’
De drijvende kracht achter het evenement is Edwin Schriemer, voorzitter van de Badminton Duovereniging Veenendaal. “Mijn eerste kennismaking met aangepast badminton was in 2013, tijdens een open toernooi op onze club. ‘Edwin, er ligt een been in de kleedkamer!’, riep iemand verbaasd naar mij. Later bleek dit het kunstbeen van Eddy Boerman te zijn: een bekende in de wereld van het aangepast badminton. Hij wordt ook wel blademintonner genoemd, omdat hij als enige ter wereld met een blade speelt. Eddy heeft mij geïnspireerd om meer bekendheid te geven aan aangepast badminton en om het NK naar Veenendaal te halen.”

Aangepast badminton in Veenendaal
Badminton is voor mensen met een lichamelijke beperking een ideale sport. De afmetingen van het speelveld zijn nagenoeg gelijk en de spelregels verschillen nauwelijks van de reguliere regels. Edwin Schriemer: “Wij willen mensen met een handicap de mogelijkheid bieden om te kunnen sporten. Door onze centrale ligging kunnen en willen wij hierin een regiofunctie vervullen. Naast vrij spelen kunnen rolstoelbadmintonners hier ook training krijgen. Hiervoor werken we samen met Ilse van de Burgwal, Nederlands, Europees en Wereldkampioen aangepast badminton.”
Het NK Aangepast Badminton kon niet plaatsvinden zonder de hulp van sponsoren, zoals: Rabobank Vallei en Rijn, Sportservice Veenendaal, Davelaar Sport, Davelaar Events, Fonds Gehandicaptensport, Ekris BMW, De Maes Catering, Het Jonk Printing, Bouwman de Klussenier, Madern Techniek, Beda Elektro, Van Brienen Solutions, Stulz Groep BV, Toyota Gebr. van Gent, Soepboer Controls, Bedrijvenkring Rhenen, DocData NV, Hovenier Jan v.d Lustgraaf, HeVa Industriële Automatisering, LakeSide , Herbalife, Garvo Voeders, Bouwman Anthuriums