Nu doneren
<- terug naar overzicht

VSU Para-Cycling weekend

Naam organisatie: Vereniging Sport Utrecht (VSU)
Project: Para Cycling Weekend
Lokatie: Utrecht
Datum:  30 en 31 mei 2015

Doel en resultaat:

 

VSU treedt op als belangenbehartiger opkomen voor de wensen en behoeften van sportverenigingen. Het stimuleren van sport  voor mensen met een handicap is een van de doelstellingen. In 2009 werd het eerste G-Challenge toernooi georganiseerd en deden er zo'n 100 g-voetballers uit Utrecht en omgeving mee. Er wordt nauw samengewerkt met FC Utrecht. Voor de deelnemers, die voornamlijk uit Utrecht komen, is de komst van enkele spelers van FC Utrecht het hoogtepunt van het project.

Verslag van de vereniging:

Ruim 150 Paralympische renners uit heel Europa, wielerfanaten en andere geïnteresseerden verzamelden zich in het weekend van 30 en 31 mei op wedstrijdcircuit ‘het Lint’ te Utrecht voor het Paracycling Weekend 2015. In de aanloop naar de Tourstart over ruim een maand, is dit internationale wielerevenement georganiseerd in Utrecht.

Direct was duidelijk dat deze wedstrijd niet onbelangrijk is voor de renners. Met het oog op plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio waren er bijzonder gewilde UCI-punten te behalen. Op professionele wijze bereidden de renners zich voor op hun individuele tijdrit, welke o.a. plaatsvonden op zondag. Handbikers reden warm op het sportcomplex wat zich laat omringen door het circuit. De tandems deden hun warming up op een rollerband in de parkeergarage. De renners werden vergezeld door een aantal trouwe supporters. De renners werden vergezeld door een aantal trouwe supporters. Af en toe juichte er een handjevol mensen langs het circuit als de omroeper een naam noemde met de tijd en ranking. Met een tijdrit is het opletten geblazen om te kunnen volgen wie er wint. Het meest uitbundige gejuich van de middag was dat voor de winst van handbiker Tim de Vries.
Het evenement werd georganiseerd door de VSU, KNWU en wielervereniging het Stadion.  Fonds Gehandicaptensport heeft financieel bijgedragen aan het evenement.

Ga naar www.paracyclingutrecht.nl voor alle uitslagen.