Nu doneren
<- terug naar overzicht

Internationaal zwemtoernooi Racing Club Den Haag

Naam organisatie: zwemvereniging Racing Club Den Haag
Project: internationaal zwemtoernooi
Lokatie: Zoetermeer
Datum: 20 t/m 22 februari 2015

Doel en resultaat:
Racing Club is opgericht in 2009 en organiseerde dit jaar voor de 2e keer de Grand Prix, een internationale zwemwedstrijd voor zowel valide als Paralympische zwemmers. Deze wedstrijd is aangewezen als officieel EK kwalificatie toernooi voor de Paralympische Ploeg. De ambitie is om dit toernooi het internationale zwemtoernooi van Den Haag te laten worden, met een nadruk op de combinatie van topsport en talentontwikkeling. 50 paralympische zwemmers hebben meegedaan aan dit evenement.

Verslag van de vereniging:
In het weekend van 20-22 februari werd door de zwemvereniging Racing Club uit den Haag de 2e editie van the Hague Grand Prix georganiseerd. In het Hofbad in den Haag deden in totaal 560 zwemmers uit 7 verschillende landen mee. Daarbij waren ook 70 paralympische zwemmers aanwezig die geheel geïntegreerd in het zwemprogramma deelnamen.

Van de 70 Paralympische zwemmers kwamen er 50 uit Nederland, waaronder de complete Nederlands Paralympische ploeg. Voor deze ploeg is de Grand Prix een belangrijke wedstrijd op weg naar het WK in Glasgow later dit jaar en uiteindelijk de Olympisch spelen in Rio in 2016.

Het was fantastisch om te ervaren dat binnen het wedstrijdzwemmen valide- en minder valide zwemmers volledig geïntegreerd deelnemen aan een wedstrijd.

Het feit dat er door 3 Nederlandse paralympische zwemmers een wereldrecord werd gezwommen geeft aan dat deze wedstrijd van hoog niveau was.

Bekijk ook de speciale rapportage over het Nederlands Paralympisch team!