Nu doneren
<- terug naar overzicht

G-voetbaltoernooi Sport Fryslân

Naam organisatie: Sport Fryslân
Project: G-voetbaltoernooi
Lokatie: Heerenveen (Friesland)
Datum: 7 februari 2015

Doel en resultaat: Sport Fryslân is het sportkenniscentrum van Friesland. Zij zetten hun expertise in om sporten en bewegen mogelijk  te maken voor alle Friezen. Op 7 februari 2015 wordt het jaarlijkse G-voetbaltoernooi georganiseerd. Er komen zo'n 400 deelnemers met een handicap. Zij komen uit de gehele provincie van verschillende woonvormen, activiteitencentra, SBO scholen, ZML scholen, G-teams van voetbalverenigingen en overige instellingen voor mensen met een verstandelijke handicap. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt dit evenement.

Verslag van de vereniging: Zaterdag 7 februari organiseerde Sport Fryslân voor de 21ste  keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen. Gelukkig kwamen bijna alle 57 Friese teams, met enige vertraging door de ijzel, van scholen voor speciaal onderwijs, G-voetbalteams, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap en deden mee aan dit unieke voetbaltoernooi. Het was een spannende en sportieve dag. Voor veel deelnemers was dit toernooi een ideale kennismaking met voetbal als wedstrijdsport. Samen met de enthousiaste werkgroep vanSport Fryslân, ruim 100 vrijwilligers (scheidsrechters, spelbegeleiders, keepers, teambegeleiders en EHBSO) en 300 toeschouwers, hebben de deelnemers genoten. Met veel plezier streden ze om de prijzen in de poules 4 tegen 4 en  7 tegen 7. 
Het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 werd georganiseerd door Sport Fryslân en mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, gemeente De Friese Meren, gemeente Heerenveen, gemeente Súdwest-Fryslân, provinsje Fryslân, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Talant, Stichting vrienden van Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Promotex, Sneeker Vleeshandel, De Copieerderij, Corneliastichting, Beijk Catering en Sport Fryslân.

Lees hier een publicatie over dit evenement uit de Leeuwarder Courant.