Nu doneren
<- terug naar overzicht

WWTT

Het eerste ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament werd gespeeld in 2009 en werd gewonnen door de Nederlander Robin Ammerlaan. Vanaf het eerste moment is het toernooi door de International Tennis Federation als ITF1 toernooi gekwalificeerd. Ahoy heeft op het Sports Plaza speciale wedstrijdbanen en tribunes aangelegd voor het rolstoeltennis. Ieder jaar zijn gehandicapte sporters en hun begeleiders van diverse tennisverenigingen in het land te gast bij één van de wedstrijden om de toptennissers in actie te zien.

Het zesde ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament wordt gehouden van 12 t/m 15 februari 2014, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het tennistournament is daarmee al 7 jaar geïntegreerd in het reguliere toptennis. De spelers van het internationale rolstoeltennis komen naar Rotterdam om daar het allerhoogste niveau te laten zien op rolstoeltennis gebied.

Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament staat onder leiding van toernooidirecteur Esther Vergeer die in 2012 haar vierde Olympisch gouden medaille haalde en al meer dan 470 wedstrijden ongeslagen is. Het toernooi is een prachtig voorbeeld van integratie binnen de sport, een initiatief dat Fonds Gehandicaptensport graag ondersteunt.

Nieuws en meer

 • 17

  Oct

  Jiske Griffioen eindigt haar tenniscarriĆ©re  Lees meer

 • 03

  Oct

  Huis voor Energie is partner van Fonds Gehandicaptensport  Lees meer

 • 30

  Sep

  1 oktober start de verkiezing, wie wordt het Uniek Sporttalent...  Lees meer

 • 18

  Sep

  Fonds Gehandicaptensport en NGF introduceren Sportfonds GOLF  Lees meer

 • 18

  Sep

  Happy Bodies steunt Fonds Gehandicaptensport, Jeugdsportfonds ...  Lees meer

 • Volledig overzicht