Nu doneren
<- terug naar overzicht

WWTT

Het eerste ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament werd gespeeld in 2009 en werd gewonnen door de Nederlander Robin Ammerlaan. Vanaf het eerste moment is het toernooi door de International Tennis Federation als ITF1 toernooi gekwalificeerd. Ahoy heeft op het Sports Plaza speciale wedstrijdbanen en tribunes aangelegd voor het rolstoeltennis. Ieder jaar zijn gehandicapte sporters en hun begeleiders van diverse tennisverenigingen in het land te gast bij één van de wedstrijden om de toptennissers in actie te zien.

Het zesde ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament wordt gehouden van 12 t/m 15 februari 2014, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het tennistournament is daarmee al 7 jaar geïntegreerd in het reguliere toptennis. De spelers van het internationale rolstoeltennis komen naar Rotterdam om daar het allerhoogste niveau te laten zien op rolstoeltennis gebied.

Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament staat onder leiding van toernooidirecteur Esther Vergeer die in 2012 haar vierde Olympisch gouden medaille haalde en al meer dan 470 wedstrijden ongeslagen is. Het toernooi is een prachtig voorbeeld van integratie binnen de sport, een initiatief dat Fonds Gehandicaptensport graag ondersteunt.

Nieuws en meer

 • 14

  Jul

  Meld je aan voor de G-voetbaldag 26 augustus bij VV Olde Veste!   Lees meer

 • 12

  Jul

  Fonds Gehandicaptensport aangesloten bij projectgroep 'De...  Lees meer

 • 05

  Jul

  MT Fonds Gehandicaptensport verrijkt met Martijn Kabbes  Lees meer

 • 04

  Jul

  Wie is jouw Sporttalent van het Jaar?   Lees meer

 • 13

  Jun

  Prachtig bedrag opgehaald tijdens Golftoernooi voor Fonds Geha...  Lees meer

 • Volledig overzicht