Nu doneren
<- terug naar overzicht

Boccia

Boccia is een sport die gespeeld kan worden door mensen met een (ernstige) beperking, een zo genoemd ‘mikspel’.  De spelers kunnen doorgaans door hun handicap minimale bewegingen maken, het is dan ook ontzettend belangrijk dat de beweging die ze kunnen maken geoefend blijft en boccia speelt daar voor vele spelers een belangrijke rol in.

Boccia wordt individueel en in teams van zowel twee als drie spelers gespeeld. De bedoeling is om een leren bal zo dicht mogelijk bij de witte bal (het doel) te gooien. De bal kan met de hand of met de voet worden gegooid. Als de sporter een te zware beperking heeft, mag dit ook met een hulpmiddel. Er wordt gegooid met blauwe en rode ballen.

Boccia is zoals gezegd speciaal bedoeld voor mensen met een erg zware beperking. Boccia wordt met name gespeeld door mensen met een cerebrale parese, dit is een hersenaandoening met onder andere spasme en sporters die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen. Het is een Paralympische sport, Nederland was ook in deze sport in 2012 in Londen vertegenwoordigd.

Door de steun van Fonds Gehandicaptensport kunnen Boccia deelnemers de sport, die voor hen een echte uitdaging is, blijven beoefenen.

Nieuws en meer

 • 14

  Jul

  Meld je aan voor de G-voetbaldag 26 augustus bij VV Olde Veste!   Lees meer

 • 12

  Jul

  Fonds Gehandicaptensport aangesloten bij projectgroep 'De...  Lees meer

 • 05

  Jul

  MT Fonds Gehandicaptensport verrijkt met Martijn Kabbes  Lees meer

 • 04

  Jul

  Wie is jouw Sporttalent van het Jaar?   Lees meer

 • 13

  Jun

  Prachtig bedrag opgehaald tijdens Golftoernooi voor Fonds Geha...  Lees meer

 • Volledig overzicht