Nu doneren
<- terug naar overzicht

Reddingsvesten voor Zeilcentrum Grou

In Grou, één van de bekendste watersport dorpen van Fryslân, is een nieuw zeilcentrum geopend.  Aan de rand van het Pikmeer, grenzend aan het dorp is een zeilcentrum gebouwd, dat zichzelf ten doel heeft gesteld een centrum te zijn voor iedere zeilliefhebber. Ook voor mensen met een handicap.

Mensen met een handicap willen zichzelf kunnen redden. Dat geldt voor de momenten waarop ze sport beoefenen natuurlijk ook. Zeilcentrum Grou wil dit graag stimuleren en de integratie tussen zeilers met en zonder beperking bevorderen om zo meer saamhorigheid, gezelligheid en motivatie te creëren.

Al die zaken en activiteiten kosten natuurlijk geld en zeilcentrum Grou kon op het gebied van veilig sporten rekenen op Fonds Gehandicaptensport. Voor de sporters met een handicap zijn dan ook speciale reddingsvesten aangeschaft.

Reddingsvesten met een enorm goed draagvermogen en ze zitten ook nog lekker!  Want, wees eerlijk; met een lekker zitten reddingsvest zeilt het een stuk comfortabeler en voelen deze sporters zich veilig en prettig op het water.

De reddingvesten konden mede dankzij de steun van Fonds Gehandicaptensport aangeschaft worden.