Nu doneren
<- terug naar overzicht

Paralympische ploeg Watersportverbond

Onder het motto ‘hoger en harder’ hebben de sporters uit de Delta Lloyd Kernploeg de afgelopen jaren getraind met dat ene doel voor ogen: de Spelen 2012 in Londen. Delta Lloyd en het Watersportverbond hebben er voor gekozen om de paralympische zeilers op te nemen in één Kernploeg. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de paralympisch en olympische zeilers met als utopie dat er in de toekomst nog maar één Spelen is voor alle sporters.

Namens het Watersportverbond werden in 2012 vijftien atleten naar Londen uitgezonden, verdeeld over negen boten waaronder vier paralympische atleten met twee boten. Thierry Schmitter in de 2.4mR klasse en Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen in de Sonarklasse. In totaal zijn vijf boten erin geslaagd een medaille te behalen, waaronder beide Paralympische boten. Een fantastische prestatie!

Inmiddels zijn de trainingen van de Delta Lloyd kernploeg in volle gang ter voorbereiding op de Spelen in 2016 in Rio de Janeiro, met het doel minstens de prestaties in Londen te evenaren.


Fotograaf: Richard Langdon, Ocean Images