Nu doneren
<- terug naar overzicht

G-voetbal Coaches Betaald Voetbal

Coaches Betaald Voetbal organiseert in samenwerking met ING, de KNVB en Fonds Gehandicaptensport de jaarlijkse G-voetbaltoernooien bij BVV Barendrecht. Het evenement vond in 2013 alweer voor de eenentwintigste keer plaats en had ruim vierhonderd enthousiaste deelnemers.

De G-voetballers spelen in de échte tenues van clubs uit het betaald voetbal en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. De clubs leveren allemaal een bijdrage door belangeloos wedstrijdkleding beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present op dit voetbalfeest. Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi.

Fonds Gehandicaptensport, ING, de KNVB en CBV slaan de handen ineen om meer G-voetballers de gelegenheid te bieden om te voetballen bij een vereniging om de hoek. Het Nationale G-voetbaltoernooi is het vertrekpunt om landelijk aandacht te blijven geven aan de sport. Daarna volgen er activiteiten in de KNVB-districten.


Fotograaf: Cees Bakker