Nu doneren
<- terug naar overzicht

KPN Schaatsvriendendag

KPN organiseert in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport jaarlijks de KPN Schaatsvriendendag. Dit doet zij vanuit de 1% FairShare® bijdrage die KPN jaarlijks vanuit het partnership met Fonds Gehandicaptensport beschikbaar stelt. De KPN Schaatsvriendendag heeft als doelstelling om integratie te bevorderen en mensen met een handicap kennis te laten maken met alles wat de schaatssport te bieden heeft.

Alle deelnemers met een handicap mogen 4 vrienden uitnodigen om samen met hen te genieten van diverse clinics, gegeven door (oud)top schaatsers, demonstraties en ijssporten speciaal voor mensen met een handicap zoals Sledgehockey. De KPN Schaatsvriendendag is een groot feest met volop entertainment en ook voor de jongste deelnemers is er genoeg te beleven. Het deelnemersaantal heeft door de jaren heen de 3.500 aan mogen tikken. De schaatsvriendendag is er voor iedereen, welke handicap dan ook.

De Jaap Edenbaan in Amsterdam is in 2013 het decor van deze sportieve, winterse dag geweest.

Samenwerkingspartner KNSB zorgt voor de nodige informatie over het schaatsen in verenigingsverband zodat enthousiastelingen een vervolg kunnen geven aan hun interesse voor de schaatssport.