Nu doneren
<- terug naar overzicht

NOC*NSF paralympisch team

In 2005 heeft NebasNsg (tegenwoordig opgesplitst in Stichting Onbeperkt Sportief en Fonds Gehandicaptensport) de verantwoordelijkheid voor het Nederlands Paralympisch Team overgedragen aan NOC*NSF. Dit houdt in dat NOC*NSF vanaf dat moment verantwoordelijk is geworden voor samenstelling, begeleiding, uitzending en financiering van het Nederlands Paralympisch Team. De uitzending van het Nederlands Paralympisch team naar de Paralympische Spelen Beijing 2008 waren de eerste spelen die onder volledige verantwoordelijkheid vielen van NOC*NSF.

Fonds Gehandicaptensport steunt het Paralympisch Team al jaren en is meegegaan in de transitie van NebasNsg naar NOC*NSF, waar de ondersteuning de vorm heeft gekregen van Maatschappelijk Partner.

NOC*NSF en de aangesloten sportbonden streven gezamenlijk de doelstelling na om Nederland te laten behoren tot de top tien van de wereld. Tijdens de Paralympische Spelen Londen 2012 eindigde Nederland op de tiende plaats in het medailleklassement. Voor de komende Paralympische Spelen Sochi 2014 en Rio 2016 zullen ook ambitieuze doelstellingen gesteld worden. Deze doelstellingen zullen aansluiten bij de ontwikkeling die de paralympische sport in Nederland door moet blijven maken en het bereiken van de gezamenlijke top tien ambitie van de Nederlandse sport. De komende jaren wil NOC*NSF samen met de sportbonden focussen op:

- Het vergroten van de instroom van talentvolle paralympische sporters

- Het verder intensiveren van de paralympische topsportprogramma’s

- Het professionaliseren van de begeleiding

Hierbij kan NOC*NSF nu en in de toekomst rekenen op de steun van Fonds Gehandicaptensport.