Nu doneren
<- terug naar overzicht

Zignea zwemevenement

Tjeerd Hansmatoernooi Emmeloord was groot feest

Zaterdag 15 maart 2014 organiseerde de GZZ afdeling van Zignea het jaarlijkse Tjeerd Hansma Toernooi. Dit is een zwemwedstrijd voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Bijna 100 zwemmers uit het hele land kwamen naar het Bosbad in Emmeloord om hun krachten te meten. Ook dit jaar was de wedstrijd weer een groot succes. De zwemmers hebben met veel plezier deelgenomen. Ook de prestaties mochten er zijn. Maar liefst 123 medailles zijn uitgereikt en 3 bekers voor de estafette.

Gelijke kansen

Zignea organiseert deze wedstrijd ieder jaar, om naar de wens van oprichter Tjeerd Hansma, zwemmers met een handicap een sportieve en feestelijke dag te bezorgen. En een feest werd het! In een fantastische sfeer hebben de deelnemers op ieders eigen niveau prestaties kunnen neerleggen. Tijdens deze wedstrijd wordt er vanuit het water gestart. Hierdoor krijgen ook de niet-wedstrijdzwemmers gelijke kansen om een medaille te winnen. Naast medailles en bekers kregen de zwemmers na afloop allemaal een goodiebag, gevuld met producten van bedrijven uit de Noordoostpolder die de GZZ een warm hart toe dragen.

Organisatie

Om het Tjeerd Hansma Toernooi tot een succes te brengen zorgt de GZZ afdeling van Zignea  altijd voor veel vrijwilligers. Dat is zeker nodig voor een wedstrijd met bijna 100 zwemmers die uit het hele land komen. Dankzij hun inzet liep het toernooi op rolletjes.