Nu doneren
<- terug naar overzicht

Sport Fryslan

Jaar van aangepast sporten, start was 1 februari tijdens G-voetbaltoernooi

Wethouders voetballen op gehandicaptentoernooi
Het is het jaar van het aangepast sporten in Friesland. In dat kader organiseert Sport Fryslân elke maand verschillende activiteiten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap. De start was zaterdag 1 februari tijdens het G-voetbaltoernooi. Oud sc Heerenveen spelers Hans Vonk en Gerald Sibon reikten de prijzen uit.

20e keer
Op deze dag organiseerde Sport Fryslân voor de 20ste keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen. 48 Friese teams (300 deelnemers) van scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen voor mensen met een verstandelijke handicap en G-voetbalteams doen mee aan dit voetbaltoernooi.

Wethouders in actie
De wethouders Janny Schouwerwou (De Friese Meren), Andries Ekhart (Leeuwarden), Doeke Fokkema (Tytsjerksteradiel), Piet van Dijk (Opsterland), Nieske Ketelaar (Smallingerland) en Jelle Zoetendal (Heerenveen) namen het op tegen een g-team. Met het schieten van 20 punten in de voetbalsjoelbak werd het jaar van aangepast sporten officieel geopend. De wethouders zijn een jaar lang ambassadeur van het aangepast sporten.

Gedurende het jaar van het aangepast sporten heeft Sport Fryslân elke maand sportieve acties bedacht voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap. Zij kunnen bijvoorbeeld meedoen aan toernooien, wedstrijden en sportdagen.

Toernooi
Het was een spannende en sportieve dag. Voor veel deelnemers is dit toernooi een ideale kennismaking met voetbal als wedstrijdsport. Er wordt 4 tegen 4 op vijf boardingvelden en op één veld 7 tegen 7 gespeeld. Daarnaast konden deelnemers meedoen aan een circuit met penaltyschieten en voetbalsjoelbak. De begeleiders deden mee aan een eigen begeleiders-/coachcompetitie mee voor de extra prijs: ‘BESTE begeleider/coach van het jaar’. Oud sc Heerenveen spelers Hans Vonk en Gerald Sibon reikten de bekers uit. Onder muzikale begeleiding van de Glasblazers werd het toernooi afgesloten.

Uitslag
De eerste prijzen in de diverse poules gingen naar: Categorie ZML: FC De Wingerd-Damwâld, Piet Bakker 4-Sneek, Twalûk bovenbouw-Leeuwarden, Piet Bakker2-Sneek, Sinne 1-SNeek Categorie SBO: De Bolder 1-Franeker, Súdwester Hero’s-Sneek Categorie Overigen: Sneek Boys-Amaliastr.Sneek, Talant Beetsterzwaag, Blauw Wit ’34-Leeuwarden, The Boys(Talant/Dol-Fijn)-Drachten De winnaars van de penaltybokaal zijn geworden: Categorie ZML:  Piet Bakker 5-Sneek Categorie SBO:  De Bolder 2-Franeker Categorie Overigen: Blauw Wit’34-Leeuwarden De winnaars van de voetbalsjoelbak zijn: Categorie ZML:  Piet Bakker 3-Sneek  Categorie SBO:  De Bolder 3-Franeker Categorie Overigen: Toppers van Maeykehiem-St.Nicolaasga   Beste begeleider/coach van het jaar:  Sinne 3-Sneek

Dit G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 werd mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, Gemeenten Heerenveen, De Friese Meren, Súdwest-Fryslân, Provinsje Fryslân, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Talant, stichting vrienden van Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Sneeker Vleeshandel, Lions Ooststellingwerf, Inner Wheel Drachten en Sport Fryslân.

Nieuws en meer

 • 17

  Oct

  Jiske Griffioen eindigt haar tenniscarriĆ©re  Lees meer

 • 03

  Oct

  Huis voor Energie is partner van Fonds Gehandicaptensport  Lees meer

 • 30

  Sep

  1 oktober start de verkiezing, wie wordt het Uniek Sporttalent...  Lees meer

 • 18

  Sep

  Fonds Gehandicaptensport en NGF introduceren Sportfonds GOLF  Lees meer

 • 18

  Sep

  Happy Bodies steunt Fonds Gehandicaptensport, Jeugdsportfonds ...  Lees meer

 • Volledig overzicht