Nu doneren
<- terug naar overzicht

Sportdag voor leerlingen van het Speciaal Basis Onderwijs

Sportdag voor 540 leerlingen van het Speciaal Basis Onderwijs (SBO)

 

Op donderdag 5 juni organiseerde Sport Fryslân de provinciale sportdag plaats voor leerlingen van scholen voor het speciaal onderwijs (SBO). 540 Leerlingen van 10 tot en met 13 jaar van 8 Friese SBO-scholen deden mee aan dit grootschalige evenement.

Tijdens de sportdag maakten leerlingen kennis met sporten waar zij over het algemeen niet mee in aanraking komen. De leerlingen kozen drie verschillende activiteiten uit een kennismakingsaanbod van verschillende sporten: atletiek, badminton, beachvolleybal, freerunnen, kanoën, muurkaatsen, survival, voetbal en waterpolo. Het doel van de sportdag is om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten!

Deze sportdag werd georganiseerd door Sport Fryslân en mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, provinsje Fryslân, Special Heroes, Rotary Joure, Univé Heerenveen, Gemeenten De Friese Meren, Franekeradeel, Heerenveen, Kollumerland, Littenseradiel, Ooststellingwerf, Opsterland, Súdwest-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf. De clinics werden gegeven door diverse sportaanbieders en CIOS-studenten.

Van deze dag zijn veel foto’s gemaakt. Bekijk het fotoalbum!

Jaar van aangepast sporten
Het is het jaar van het aangepast sporten in Friesland. In dat kader organiseert Sport Fryslân elke maand verschillende activiteiten voor mensen met een handicap of chronische aandoening

 

Nieuws en meer

 • 17

  Oct

  Jiske Griffioen eindigt haar tenniscarriĆ©re  Lees meer

 • 03

  Oct

  Huis voor Energie is partner van Fonds Gehandicaptensport  Lees meer

 • 30

  Sep

  1 oktober start de verkiezing, wie wordt het Uniek Sporttalent...  Lees meer

 • 18

  Sep

  Fonds Gehandicaptensport en NGF introduceren Sportfonds GOLF  Lees meer

 • 18

  Sep

  Happy Bodies steunt Fonds Gehandicaptensport, Jeugdsportfonds ...  Lees meer

 • Volledig overzicht