Nu doneren
<- terug naar overzicht

Sportdag voor leerlingen van het Speciaal Basis Onderwijs

Sportdag voor 540 leerlingen van het Speciaal Basis Onderwijs (SBO)

 

Op donderdag 5 juni organiseerde Sport Fryslân de provinciale sportdag plaats voor leerlingen van scholen voor het speciaal onderwijs (SBO). 540 Leerlingen van 10 tot en met 13 jaar van 8 Friese SBO-scholen deden mee aan dit grootschalige evenement.

Tijdens de sportdag maakten leerlingen kennis met sporten waar zij over het algemeen niet mee in aanraking komen. De leerlingen kozen drie verschillende activiteiten uit een kennismakingsaanbod van verschillende sporten: atletiek, badminton, beachvolleybal, freerunnen, kanoën, muurkaatsen, survival, voetbal en waterpolo. Het doel van de sportdag is om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten!

Deze sportdag werd georganiseerd door Sport Fryslân en mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, provinsje Fryslân, Special Heroes, Rotary Joure, Univé Heerenveen, Gemeenten De Friese Meren, Franekeradeel, Heerenveen, Kollumerland, Littenseradiel, Ooststellingwerf, Opsterland, Súdwest-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf. De clinics werden gegeven door diverse sportaanbieders en CIOS-studenten.

Van deze dag zijn veel foto’s gemaakt. Bekijk het fotoalbum!

Jaar van aangepast sporten
Het is het jaar van het aangepast sporten in Friesland. In dat kader organiseert Sport Fryslân elke maand verschillende activiteiten voor mensen met een handicap of chronische aandoening

 

Nieuws en meer

 • 14

  Jul

  Meld je aan voor de G-voetbaldag 26 augustus bij VV Olde Veste!   Lees meer

 • 12

  Jul

  Fonds Gehandicaptensport aangesloten bij projectgroep 'De...  Lees meer

 • 05

  Jul

  MT Fonds Gehandicaptensport verrijkt met Martijn Kabbes  Lees meer

 • 04

  Jul

  Wie is jouw Sporttalent van het Jaar?   Lees meer

 • 13

  Jun

  Prachtig bedrag opgehaald tijdens Golftoernooi voor Fonds Geha...  Lees meer

 • Volledig overzicht