Nu doneren
<- terug naar overzicht

Side events EK fietscross vrijdag 30 mei

De voorbereidingen voor de verschillende events begonnen goed. Onder andere scholen, fondsen en andere benaderde instanties waren enthousiast met betrekking tot de activiteiten die de Rapid Wheels gingen organiseren op 30 mei. In totaal zijn er zeven scholen benaderd om deel te nemen aan onze activiteiten. Te weten: Mytylschool in Emmen, Thriantaschool in Emmen, W.A. van Lieflandschool in Assen, G.J. van der Ploegschool in Hoogeveen, Mackayschool in Meppel, Mytyschool in Beetsterzwaag, Mytylschool in Haren en het Onderwijscentrum de Twijn in Zwolle. Daarnaast zijn de ‘klanten/cliënten’ van Stichting de Trans (woonondersteuning), Stichting Promens Care (dagbesteding) en Stichting de Noorderbrug (gehandicaptenzorg) uitgenodigd om sportieve dag te beleven bij de Rapid Wheels in Klazienaveen.

Naarmate de uitnodigingen verstuurd waren en een aantal weken later een ‘nabelletje’ werd gedaan, werd het enthousiasme toch wat minder. Aangezien de activiteiten midden in de kleine vakantie (goede vrijdag & hemelvaart) vielen, wouden sommige scholen geen medewerking verlenen aan het rondsturen van de uitnodiging (in de vorm van een flyer). In totaal kwamen er op vrijdag 30 mei toch nog 24 deelnemers, die super leuk en erg enthousiast hebben meegewerkt aan een geslaagde dag. Het doel was dan ook om plezier te creëren voor de kinderen door middel van de verschillende activiteiten. Daarnaast hadden we als doel rond de 40/50 kinderen te kunnen verwelkomen, wat helaas niet is gelukt. Wel hadden de kinderen erg veel plezier, waardoor wij als vereniging gaan onderzoeken wat we in de toekomst (structureel) kunnen aanbieden.

 

De dag van de side events
Met een temperatuur van rond de 25 graden begon de (mid)dag goed. ’s Morgens een succesvol Europees kampioenschap ‘strider racing’ (zie foto) gehad met rond de 40 deelnemers, was het om 13:00 uur de beurt aan de kinderen met een beperking.

 

De eersten stroomden binnen om 12:30 uur, waarna het spektakel om 13:00 uur begon. Helaas was de opkomst, zoals eerder vermeldt, ietwat lager als gehoopt/verwacht.

 

Met in ieder geval genoeg materiaal voor de aanwezige kinderen, begon de middag met een kleine demonstratie elektrische rolstoelhockey. Met een speler uit de hoofdklasse en zijn vader keken de kinderen hun ogen uit hoe goed er gehockeyd werd. Na de demonstratie mochten de kinderen het zelf proberen wat bij de meeste aardig ging. Soms ietwat te ruig met het elektrische ‘gashendeltje’ maar de stevige boarding kon wel tegen een stootje. De meesten bleven toch liever aan de kant staan om vervolgens direct op de fiets te stappen. Aanwezig waren een driewieler, loopfietsen, verschillende racerunners, handbikes en zelfs een tandem. Om de beurt gingen de kinderen alle fietsen bij langs, waar ze over het algemeen niet vanaf waren te slaan. Vooral de tandem en de handbikes waren erg populair en een rondje op het asfalt rondom de fietscrossbaan was dan ook zo gemaakt.

De tijd vloog voorbij en na een groot aantal rondjes op de verschillende fietsen, was de laatste activiteit fietsen over de ‘pumptrack’. Een aantal kinderen had het terrein inmiddels verlaten, maar de over gebleven kinderen vonden dit toch wel heel ‘cool’. Eerst (onder begeleiding) op de loopfiets en naarmate dat goed ging, durfden er een paar op een echte fietscrossfiets. Na afloop van de vele rondjes op de pumptrack wou een select groepje nog een paar rondes maken op het asfalt om daarna de middag af te sluiten met een herinnering. Dit in de vorm van een echte fietscrossbeker en een tasje met presentjes. Ondanks de (beetje teleurstellende) opkomst een topdag gehad en aan de reacties en gezichten van de kinderen te zien, hebben zij het ook super gehad!